Bøger med kubik

Får du et kick af kubik, har du nu chancen for at blive ejer af Skandinaviens største motorbogsamling, Køsters Motorboghandel, der udbydes på auktion i september.

Alt, hvad der har en motor

Har du motorolie i blodet, og får du et kick af hestekræfter? Føler du dig høj ved synet af skinnende lak i stærke farver? Så har du nu chancen for at blive ejer af én af verdens største samlinger af motorlitteratur. Den unikke og omfattende samling, der repræsenterer mere end 100 års motorhistorie, rummer over 130.000 bind af alle former for motorlitteratur lige fra instruktionsbøger og værkstedsmanualer til reservedelskataloger. Kort sagt litteratur til alt med en motor, det være sig biler, både, knallerter, scootere, traktorer, lastbiler, stationære motorer etc.

Historisk boghandel med international kundekreds

Køsters Motorboghandel, der i dag har kunder over hele verden, blev grundlagt i 1962 af den danske boghandler og bilentusiast Jens Olesen. Samlingen rubriceres i dag som én af verdens fem største og ejes i dag af Tom Frandsen, der af helbredsmæssige årsager har valgt at sælge sit hjertebarn. Butikken, hvis lejemål kan overtages, består af forbutik og lagerhal, hvor hovedparten af bøgerne befinder sig på reoler opdelt i kategorier.

Sjældne originale bilmanualer

Interessen for både nye og ældre biler lever i bedste velgående, og det afspejler sig også i interessen for litteraturen omkring biler. Selv om megen information i dag er digitaliseret, vokser samlerskaren af personer, der sætter pris på at have de originale instruktionsbøger mellem hænderne. Samlingen rummer bl.a. hæfter fra Aston Martin, Cadillac, Lamborghini, Rolls Royce, Singer og mange, mange andre. Køsters Motorboghandel er med dens imponerende og meget omfangsrige bogbestand en vigtig og unik kilde til viden om brug og vedligeholdelse af motorer og en enestående mulighed for den, der vil føre boghandelen videre eller blot være ejer af et motorbibliotek i verdensklasse.

Eftersyn og auktion

Køsters Motorboghandel er vurderet til 1-1,5 mio. kr. og sælges fredag d. 7. september kl. 12.00 på netauktion.

For aftale om fremvisning af Køsters Motorboghandel, der ligger i Risskov ved Århus, samt øvrige spørgsmål, kontakt venligst Lærke Bøgh på tlf. 88181217 eller på e-mail lb@bruun-rasmussen.dk.