Her er London

I takt med, at vi her hos Bruun Rasmussen udvider vores kundenetværk over hele verden, er der behov for nye medarbejdere på nye steder. I London er kunstkonsulent Anna Grundberg den seneste tilføjelse til vores team, hvor hun skal rådgive kunder i Storbritannien om køb og salg ved vores auktioner.

Kunstkonsulent Anna Grundberg er Bruun Rasmussens nye repræsentant i London, hvor hun skal hjælpe lokale kunder med køb og salg på auktion.

Bruun Rasmussen er tit på besøg i London med udstillinger i forbindelse med årets internationale auktioner. Her gælder det bl.a. moderne design og kunst samt russiske antikviteter og ikoner.

4 billeder

 

En kosmopolitisk karriere inden for kunstverdenen

Anna Grundberg begyndte hos Bruun Rasmussen i foråret 2018. Før dette har hun arbejdet sammen med nogle af de største institutioner og firmaer i kunstverdenen: "Efter at være færdiguddannet hos Courtauld Institute of Art, var jeg først igennem en række praktikophold for at finde ud af, hvilken del af kunstverdenen jeg passede bedst ind i: Christie’s i London, Nationalmuseum i Stockholm og Guggenheim Museum i Venedig. Disse erfaringer førte til et job hos en af de førende kunsthandlere i London, Simon Dickinson, hvor jeg arbejdede i en periode, før jeg etablerede min egen virksomhed som selvstændig kunstkonsulent.

Når det kommer til kommerciel handel med kunst, baserer jeg min rådgivning på research, gennemsigtighed, effektivitet og resultater. Det er i hvert fald mine vigtigste prioriteter! Den kommercielle kunstverden er blevet stor og kompleks, så jeg forsøger at præsentere mulighederne for kunderne på så klar og logisk en måde som muligt, så de kan træffe en beslutning på et oplyst grundlag."

Bruun Rasmussens kontakt i London

Når man ser på denne baggrund, er det let at forstå, hvorfor Anna Grundberg passer godt til vores aktiviteter i London: "Min vigtigste opgave er at hjælpe med at finde kunstværker i Storbritannien, som er velegnede til auktion i Danmark. Dette kan selvfølgelig dække over alt fra møbler, porcelæn og smykker til malerier og tegninger. Jeg er her også for at hjælpe med generelle henvendelser fra kunder vedrørende køb, forsendelser og vurderinger.

Det har været dejligt at arbejde med det fantastisk effektive team i København, og det var særligt spændende, at så mange flotte kunstgenstande blev fremvist på den danske ambassade i London i foråret, da det gav vores gæster en god fornemmelse af bredden af ​​ekspertise hos Bruun Rasmussen. Det er klart, at en af ​​de særligt interessante aspekter af den seneste internationale auktion var den vidunderlige Benjamin Wolff-samling af tegninger, der tiltrak mange interesserede samlere og institutioner fra hele verden."

En forkærlighed for historisk kunst

"Personligt er jeg en stor fan af nordiske malerier, tegninger og skulpturer fra tiden omkring århundredeskiftet mellem det 19. og 20. århundrede – især de lysrige landskaber fra denne periode. 1700-tallets hollandske stilleben-malerier fascinerer mig også. De er ofte udsøgt malet og fyldt med detaljer som insekter, blomster og blade – balanceret med det tankevækkende memento mori tema, der ligger til grund for al den skønhed.

Selvom vi lige har haft en rigtig flot auktion, herunder salget af et stilleben af Peter Claesz, så fortjener området for Old Masters endnu mere opmærksomhed fra køberne. Jeg tror, ​​at tendensen allerede er ved at vende, men det er stadig muligt at finde de mest utrolige malerier, der er over 200 år gamle eller endog ældre. For mig er det det tætteste, som du kan komme på en tidsrejse – at holde værkerne i dine hænder og undre dig over, hvad de har været vidne til, og hvis liv de engang har været en del af. Og selvfølgelig er der også det samfund, som kunstnerne var en del af – hvorfor var noget bestilt eller malet, hvor var det beregnet til, og hvordan blev det værdsat på tidspunktet for dets tilblivelse?

Selvom jeg har arbejdet meget med Old Master malerier, nyder jeg dog også at gå på opdagelse iblandt de mere moderne kunstnere og designere, der ofte formidler deres værker i simple, intense former, som f.eks. Gunther Förg, Le Corbusier og Finn Juhl. Så i mit arbejde for Bruun Rasmussen ser jeg meget frem til at udforske de forskellige udtryk inden for både historisk kunst og fremragende dansk design."

Hold altid øje

"Hvad der er vigtigst, når man repræsenterer et firma som Bruun Rasmussen, der beskæftiger sig med så stor en mangfoldighed af kunst, antikviteter og design, er at bevare et åbent sind og et opmærksomt øje for detaljerne. Mens jeg udførte en forsikringsvurdering på en stor, blandet samling i London, kan jeg huske, at jeg opdagede en lille emaljeæske. Jeg tænkte først, at æsken nok bare var en smuk dekorativ genstand, men så kunne jeg se, at kvaliteten var ret god, og der var et mærke, der så vigtigt ud. Igennem ekspertrådgivning blev mine fornemmelser bekræftet, idet det viste sig at æsken var fra den russiske juveler Fabergé!"

Næste store opgave for Anna og Bruun Rasmussen er to udstillinger i London i november i forbindelse med Asian Art Week og Russian Art Week henholdsvis den 3.-5. november og 24.-27. november.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Anna Grundberg: +44 7976 554 439 · agr@bruun-rasmussen.dk