I katastrofernes skygge II

Du har nu chancen for både at gøre en forskel for torturofre og blive et stærkt kunstværk rigere, når vi udbyder sidste halvdel af en stribe donerede værker fra krigsfotografen Jan Grarup på en velgørenhedsauktion til fordel for Dignity, Dansk Institut Mod Tortur. I alt ryger 14 stærke fotografier under hammeren på en net-velgørenhedsauktion lørdag den 23. juni fra kl. 14. 


Se alle værkerne på auktionen her

Velgørende ”Artist Prints”

I december 2017 donerede Jan Grarup i alt 26 signerede Artist Prints til salg på en velgørenhedsauktion til fordel for organisationen Dignity i forbindelse med sin totalt udsolgte ”And Then There Was Silence”-aften i Operaen, hvor han fortalte om sine barske oplevelse som krigsfotograf.

Salget af de første 12 fotografier rejste omkring 100.000 kr. i alt til den velgørende organisation, og nu håber vi naturligvis at kunne gøre det lige så godt eller bedre på lørdag. Hammerslaget går ubeskåret til Dignity, og hos Bruun Rasmussen tager vi ingen salærer eller gebyrer i forbindelse med salget. 

Alle værker er vurderet til 10.000 kr., men buddene starter på 4.000 kr. 

”And Then There Was Silence”

Jan Grarup er anerkendt over hele verden for sine krigsfotografier fra alverdens brændpunkter. I fotobogværket ”And Then There Was Silence”, som han udgav sidste efterår, præsenterer han sine mest ikoniske fotografier fra de seneste årtier blandt krigshærgede soldater og mennesker på flugt og i stor nød.

Titlen på bogværket ”And Then There Was Silence” refererer bl.a. til den tavshed, der følger i kølvandet på mediernes katastrofedækning af områder ramt af ulykke. Med titlen peger fotografen på, at katastrofen er der hele tiden. Også når vi ikke kigger. Billederne råber os virkeligheden lige i ansigtet – mere end tusinde ord.

Billeder af krigens gru og håb

Fotografier dokumenterer den allestedsnærværende ødelæggelse i de krigs- og hungershærgede områder, han har besøgt – fra Mogadishu til Mosul. Men Grarups linse fanger også de absurde og livsbekræftende stunder midt i al ødelæggelsen, der prikker til nysgerrigheden og vækker håb.

Grarups fotografier af krigens virkelighed og hverdag – som er så langt fra den, vi kender herhjemme – dokumenterer gruen, så man ikke er i tvivl om den. Gennem Grarups linse er man vidne til katastrofer, hvor følgevirkningerne synes uendelige. Men samtidig fornægter skønheden og håbet i hans billeder sig ikke. De stærke kompositioner og dragende motiver giver dem en spændvidde, som rækker ud over det almindelige pressebillede. De sort-hvide fotografier hænger længe på nethinden. Måske fordi han ofte skildrer det hverdagslige og det store drama i sine fotografier.

Eftersyn og auktion

Alle fotografierne var med på storskærme på Dignitys årlige Dignity-Day i Kongens Have den 9. juni, og de kan nu ses på eftersyn i vores afdeling i Sundkrogsgade 30 i Københavns Nordhavn frem til den 23. juni. Allerede nu kan du byde med på værkerne på bruun-rasmussen.dk. Auktionen slutter lørdag den 23. juni kl. 14 samme sted.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Christine Almlund: 8818 1216 · cal@bruun-rasmussen.dk