Fra Cartiers panter til Arje Griegsts eventyrlige smykker

Cartiers sjældne diamantbesatte panterarmring har fundet vej til sommerens auktion, der rummer alt fra designklassikere af kendte juvelerer til historiske art deco og belle époque-smykker.

 

Cartiers ikoniske panterarmring er sommerauktionens ubestridte højdepunkt. Den er besat med to dråbeformede smaragder, som udgør panterens øjne og talrige brillantslebne diamanter på i alt ca. 15.74 ct. Nyprisen er 1,8 mio. kr., men med vores vurdering på mellem 300.000-500.000 kr. er der goder chancer for at gøre en god handel!

Det er første gang i Bruun Rasmussens historie, at vi udbyder Cartiers panterarmring, der kun har været udbudt to gange tidligere på det internationale auktionsmarked. Cartier, der kendes som “The jeweller of the Kings, and the King of jewellers", blev grundlagt i Paris i 1847 og har lige siden frembragt nogle af verdens mest eksklusive smykker og armbåndsure. Panteren blev anvendt for første gang som dekorativt element i et armbåndsur i 1914 og har lige siden stået som indbegrebet af Cartiers elegance og eksklusivitet.

Belle époque og art deco

De dekorative smykker fra belle époque og art deco-tiden i starten af 1900-tallet er ekstremt eftertragtede lige nu. Belle époque refererer til tiden omkring år 1900 i Frankrig, mens art deco er en stilretning inden for smykker, kunstindustri og arkitektur fra perioden 1910-40. Sidstnævnte kulminerede i Europa med den store kunstindustriudstilling i Paris i 1925, Exposition internationale des arts décoratifs et industriels modernes. Hvor belle époque normalt er organisk i udtrykket, er art deco kendetegnet ved mere geometriske former, som det ses i auktionens udbudte smykker i form af en imponerende belle époque diamanthalskæde fra ca. 1910-20 til 300.000-400.000 kr. og en stilren art deco diamantring fra ca. 1920 til 300.000-500.000 kr.

Arje Griegst eventyrlige smykker

Auktionen byder også på vintagesmykker af bl.a. den danske guldsmed, kunstner og designer Arje Griegst. Han var i sit fantasifulde formsprog inspireret af naturen, de gamle grækere, Gaudi og galaksernes uendelighed. Den overdådige og eventyrlige stil blev hans kunstneriske kendetegn, der skilte sig ud fra den ellers så stringente skandinaviske designtradition. På denne auktion udbyder vi en smuk perle- og månestenring, som er fremstillet i cire perdue-teknikken, der typisk benyttes for at opnå en større kunstnerisk frihed i udtrykket. Denne teknik kendes især fra fremstillingen af bronzeskulpturer og er sjældent brugt i smykkekunsten. Griegsts kreationer er i dag repræsenteret på flere anerkendte museer verden over, bl.a. Designmuseum Danmark, Nationalmuseum i Stockholm, V&A i London og Metropolitan Museum i New York.

Eftersyn og auktion

Auktion: 31. maj kl. 15 i Bredgade 33, København

Eftersyn: 24.-28. maj på samme adresse

Se hele smykkeauktionen her

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Katrin Mikkelsen Sørensen: 8818 1174 · kms@bruun-rasmussen.dk

Lise Jacobsen: 8818 1175 · lij@bruun-rasmussen.dk