Med hilsen fra havet

Grundlæggeren af den internationale designsucces Trip Trap, skagboen Ib Møller, har altid næret en stor interesse for søfart. Nu kommer hans enorme maritime samling fra Trip Trap på auktion.

 

Galionsfigurer, søkikkerter, skibsportrætter og sladrekompasser – Ib Møllers samling af maritime genstande rummer mere end 300-års søfartshistorie. Auktionen byder på godt 116 katalognumre med alskens genstande, der vækker mindelser om livet til søs. Blandt højdepunkterne er en smuk skibsmodel af den firemastede danske bark Ellinor, bygget på Helsingør Værft som kirkeskib til Christianskirken på Christianshavn. Andre imponerende genstande i samlingen er fint forarbejdede navigationsredskaber for ikke at tale om inventaret fra Admiral Hotel i København, der bl.a. består af en galionsfigur fra 1800-tallet, stævnen af en jolle og 45 skodder af pommersk fyr fra pakhusets opførelse i 1782.  

Med havet som omdrejningspunkt

Trip Traps maritime samling blev skabt af virksomhedens grundlægger Ib Møller. Genstandene fra samlingen erhvervede han primært fra begyndelsen af 1970’erne til slutningen af 1990’erne – både hos antikvitetshandlere og auktionshuse, bl.a. ved salg efter ØK og B&W. Men Ib Møllers interesse for søfart går meget længere tilbage. Han er ud af en gammel skagensslægt i Skagen, faktisk sjette generation. Deroppe i det nordligste Danmark har havet til alle tider været det naturlige omdrejningspunkt, og hans tipoldefar grundlagde i 1820’erne Skagens første vinddrevne savmølle til opskæring af drivtømmer og vraggods fra de mange forliste skibe i det barske farvand omkring Skagen.  

Kærlighed til træet, håndværket og havet

Ib Møller blev udlært på Skagen Kul- og Trælasthandel i 1958, slog en smut forbi militæret i årene 1958-60 og afsluttede sin HD-eksamen på Handelshøjskolen i Aarhus i 1965. Han var om nogen innovativ og havde stærke entreprenante evner. I 1976 grundlagde han Trip Trap i Hadsund. Dengang var udgangspunktet for virksomheden trappetrin af resttræ, men senere udviklede det sig til møbelproduktion med Drachmann-bænken som et af flagskibene. Trip Trap byggede på kærligheden til træ, stolte håndværkstraditioner og respekten for havet – værdier, som altid har præget Ib Møllers familie. 

Alle de maritime genstande fra samlingen har løbende været udstillet i Trip Traps butikker rundt omkring i landet. 

Eftersyn og auktion

Eftersyn: Fra fredag den 6. april på Sundkrogsgade 30 i Københavns Nordhavn. Se åbningstider

NB: Bemærk, at en håndfuld af samlingens allerstørste genstande kun vil blive udstillet på Mariagervej 3 i Hadsund mandag den 16. april kl. 11-14.

Auktion: Torsdag den 19. april fra kl. 18 her på bruun-rasmussen.dk

 

Se hele udvalget fra den maritime samling

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Line Langkjær: 8818 1166 · lla@bruun-rasmussen.dk