Fra neo-pop til dansk samtidskunst

Med humoristisk kunst fra Aros’ særudstilling ”FunFunFun”, værker af de helt store navne i dansk samtidskunst og et fotografi af superstjernen Cindy Sherman blænder vi op for årets første auktion i Bredgade med moderne kunst.


Tunger, kister og kloninger af dyr

Med ørehængeren ”Fun, Fun, Fun” sang det amerikanske band ”The Beach Boys” sig ind i hjerterne på folk i de glade 1960’ere. Det var samtidig titlen på kunstmuseet ARoS’ særudstilling tilbage i 2008, der for alvor lod morskaben flytte ind i den jyske hovedstads kulturliv. Udstillingens værker var nøje udvalgt fra en privat dansk kunstsamling, som vi nu kan præsentere et udvalg af på årets første auktion over moderne kunst. Og her skal man virkelig op på beatet! Det gælder fx 15 tunger på rad, en kloning af en fisk og en abe, en kiste formet som en smilende ispind og en mobile af græskarhoveder og netstrømpebukser. Med disse værker er scenen sat for auktionens neo-popkunst fra 00’erne. Udvalget tæller internationale navne som amerikanerne Michael Bevilacqua, Matthew Ronay og Thaddeus Strode, schweizerne Olaf Breuning og Not Vital og tyskeren Till Gerhard.

Dansk samtidskunst, når det er bedst!

Efter dette vitaminboost går vi videre til den danske samtidskunst, hvor det bestemt heller ikke går stille for sig. Eske Kath inviterer os indenfor i et farverigt byrum i opløsning i "Insight" fra 2001, og hos Anette Harboe Flensburg er virkeligheden på samme måde gået i opløsning. I værket "Another Room. Another Colour. Another Time" fra 2005 er en havestol placeret foran et stort vindue med en uskarp udsigt til naturen udenfor, og lyset får gulvet til at virke som oversvømmet i vand. En vekselvirkning mellem skarphed og uskarphed finder man også i Allan Ottes fotorealistiske værker, der denne gang tæller en opstilling fra 2006 med skraldeposer, træsko og et blåt klæde placeret foran et rødt murstenshus. Kathrine Ærtebjerg byder på sit karakteristiske eventyrunivers i maleriet "Hun var lige vågnet" fra 2005, mens Tal R skyder med skarpt i det larmende ekspressive "2000 Monky" fra 1999. Når man taler dansk samtidskunst er Michael Kvium svær at komme udenom, og denne gang gælder det fx værket "Intruder" fra 2007, hvor et par menneskeben er udstyret med dyrehove og vandrer i en form for skandinavisk ødeland.

Cindy Shermans deformerede dukker

For førte gang nogensinde udbyder vi et originalt værk af superstjernen Cindy Sherman, der hører til blandt de mest indflydelsesrige og kontroversielle fotografer i nyere tid. I sit værk fra 1994 skildrer hun tre deformerede dukker i en opstilling med stærke seksuelle overtoner og sender en kritisk tanke til fx surrealisten Hans Bellmers kunstneriske fetichdyrkelse. En anden amerikansk fotokunstner, Marilyn Minter, har også skabt røre i kunstverdenen med sine erotiske skildringer. I auktionens to værker fra 2007 og 2009 er hun gået helt tæt på to kvinder og deres glinsende hud.

Jorn, Bjerke-Petersen og Willumsen

Auktionen tæller også eminente navne fra den lidt ældre generation af danske kunstnere. Asger Jorn er bl.a. repræsenteret med "Les années qui tiennent" fra 1957 – en kunstnerisk særdeles frugtbar tid. Her opnår han sit internationale gennembrud og møder den franske filminstruktør og forfatter Guy Debord, som han grundlægger den politiske og kunstnerisk radikale bevægelse ”Situationistisk Internationale” sammen med. Frontløberen for den danske surrealisme Vilhelm Bjerke-Petersen er repræsenteret med intet mindre end syv kompositioner, men vi bevæger os også længere tilbage i tid med den symbolistiske pioner J.F. Willumsen og hans store formidable forstudie til det monumentale værk ”Badende børn på Skagens Strand" fra 1910, der i dag hænger på Göteborgs Konstmuseum.

Værsgo’ – moderne kunst i alle afskygninger!

 

Auktion: 6.-7. marts i Bredgade 33 i København

Eftersyn: 22.-26. februar på samme adresse
 

Se hele udvalget af moderne kunst
Læs mere om Cindy Sherman
Læs mere om auktionen
Læs om budgivning

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Niels Raben: 8818 1181 · nr@bruun-rasmussen.dk

Niels Boe Hauggaard: 8818 1182 · nbh@bruun-rasmussen.dk

Annemette Müller Fokdal: 8818 1196  · amf@bruun-rasmussen.dk

Kathrine Eriksen: 8818 1184 · ke@bruun-rasmussen.dk