Ravfeber!

Rav kan være mere værd end guld. Det så vi for nylig på vores smykkeauktion, hvor en ravhalskæde til en vurdering på 3.000 kr. blev solgt for et hammerslag på 115.000 kr.

Ravhalskæde prydet med talrige ovale perler af mælkerav. Længde ca. 100 cm. Vægt ca. 375 gram. Perlernes diameter er på mellem 3-4,5 cm. Vurdering: 3.000 kr. Netop solgt på netauktion for et hammerslag på 115.000 kr.

2 billeder

 

Den gyldne bløde sten fra havet kan være kostbar på auktionsmarkedet. Det er kunder fra Asien, der har fået prisen på rav til at stige. Ravet er ikke alene et smukt materiale – visse steder i Asien tror man fortsat på, at ravet er udstyret med magiske kræfter, der kan give ejeren livsenergi og lindre forskellige sygdomme, fx gigt og psoriasis.

”Først tager manden ravet, siden tager ravet manden”

Sådan lyder et gammelt ordsprog, og der er da også noget dragende ved at gå på stranden og lede efter rav, der primært findes langs de skandinaviske kyster. Rav betragtes som en halvædelsten, der har ligget i havet i flere end 20 millioner år. Det danske rav stammer fra harpiks fra store nåleskove, der i fortiden dækkede meget af landet.

Tårer fra solguden Apollon

Det gyldne materiale fra havet har siden tidernes morgen fænget og fascineret. Fra bronzealderen og frem til 1600-tallet var ravet et religiøst symbol og en af vores mest kostbare handelsvarer i Skandinavien. Man har gennem tiden fundet mange ravsmykker i kongelige grave rundt omkring i verden, og i antikkens Grækenland blev det skandinaviske rav beskrevet som udtryk for solens kraft og tårer fra solguden Apollon.

Mælkerav søges til auktion

Ligger du inde med kostbart rav, som du overvejer at sælge på auktion? Så er der i visse tilfælde høje hammerslag i vente, primært når det gælder det polerede mælkerav. Du er velkommen til at benytte vores onlinevurdering eller komme forbi en af vores afdelinger for en gratis og uforpligtende vurdering.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Lise Jacobsen: 8818 1175 · lij@bruun-rasmussen.dk

Majbrit Haastrup Nielsen: 8818 1178 · mhn@bruun-rasmussen.dk

Helle Hee Rud: 8818 1177 · hhr@bruun-rasmussen.dk

Kristine Toftgaard Tanderup: 8818 1237 · ktt@bruun-rasmussen.dk