Byg dit eget Kirkeby-museum!

Landskaber, stillebener og abstraktioner. Et af hovedværkerne på den kommende auktion i Bredgade består af intet mindre end 11 vidt forskellige værker af et af dansk kunsts største internationale navne, Per Kirkeby. Det vidtfavnende værk udfordrer og leger med ideen om at gå på museum – ja, det nærmest opfordrer til at blande genrer og stilarter på ny og slippe kreativiteten løs.

En opfordring til at lege med kunstens rammer

11 individuelt meget forskellige værker, der spænder over både stilleben, landskaber, noget der ligner et portræt og rene abstraktioner udgør et af højdepunkterne på auktionen i Bredgade netop nu. Kunstneren bag, Per Kirkeby, har ikke lagt en fast ophængningsplan eller rækkefølge for værket. Det kan med andre ord hænges op og kurateres, som man lyster og synes bedst giver mening. Som en interaktiv legende opfordring til at reflektere over genre, stilhistorie, og hvad det vil sige at kuratere – at sammensætte og udvælge kunstværker for en beskuer – kombineret i ét stort værk, som kan sammensættes på ny om og om igen.

Et spektakulært særsyn

Serien er skabt i 1974 og er både i format og vidtfavnende karakter et spektakulært særsyn i Kirkebys produktion. Hvert værk er i øvrigt monteret i 11 varierende rammer i guld og sort, som er designet og udført af kunstneren selv. Værket blev blandt andet udstillet i Århus Kunstbygning i 1975 sammen med værker af kunstnerkollegaerne Lene Adler Petersen og Bjørn Nørgaard. Ligesom dem eksperimenterede Kirkeby også i denne periode med kunstbegrebet. Men hvor de to kunstnerkollegaer ofte greb til aktivistiske metoder, arbejdede Kirkeby mere indefra institutionen selv, museet, for at undersøge, hvad et museum er og kan æstetisk og historisk – og hvad det gør!

En poetisk kommentar

Ane Hejlskov Larsen, forfatter til biografien ”Per Kirkeby”, betegner værket som ”en poetiske kommentar til kunstbegrebet”, og det er som sådan en undersøgelse af, hvad et museum er. Det blev skabt i en periode, hvor Kirkeby bevægede sig fra 1960’ernes popkulturelle udtryk til et mere personligt abstrakt-spontant udtryk med en stor interesse for det serielle. Han skabte nogle installatoriske miljøer, som eksperimenterede med udstillingsformatet blandt andet gennem en række såkaldte "museumsudstillinger“.

Du kan i videoen høre mere om Kirkeby og hans spektakulære værk, når kunstekspert Niels Boe-Hauggaard fortæller og viser værket frem.


image
Traditionel Auktion

Moderne Kunst

8. Marts kl. 16

For yderligere information, kontakt os venligst:

Niels  Boe-Hauggaard Portrait

Niels Boe-Hauggaard

Niels Boe-Hauggaard

Afdelingsleder / Moderne kunst & samtidskunst / København