Maritime ure af Gérald Genta

Garvede eksperter spidser ører, når navnet Gérald Genta kommer på tale. Han er nemlig blandt historiens største urdesignere og er med sin visionære formgivning manden bag en række ikoniske ure. Vi sætter to af hans mest eftertragtede modeller, Audemars Piguets Royal Oak og Patek Philippes Nautilus, under hammeren.

På den kommende auktion i Bredgade ser vi frem til at vise to armbåndsure af den schweiziske designer Gérald Genta. Det ene tegnede han for Audemars Piguet og det andet for Patek Philippe.

”Vi er begejstrede for at kunne præsentere ikke bare et, men to af Gérald Gentas designs. Det ene er en yderst sjælden Royal Oak-model, der kun er produceret i 250 eksemplarer. Blandingen af platin og titanium giver en spændende balance i urets materialevalg, som er et våget valg, hvilket også er typisk for Audemars Piguet. Nu hvor modellen har 50-års jubilæum til næste år, bliver det spændende at se, hvordan markedet reagerer på det. Om ikke andet skal man i hvert fald gøre sig den tjeneste at komme ind at se uret, da det sandsynligvis er den eneste gang, man får muligheden.”

Vilhelm Islandi Bramsen, vurderingssagkyndig og leder af afdelingen for armbåndsure

En gammeldags dykkerhjelm

Det ene ur er et sjældent Royal Oak, som Genta, inspireret af en gammeldags dykkerhjelm, oprindeligt designede på en enkelt nat i 1972 for Audemars Piguet. Det ottesidet ur står i dag som indbegrebet af et moderne sportsur, og det udbudte eksemplar er exceptionelt sjældent og kun produceret i 250 eksemplarer. Det adskiller sig fra de mere almindelige varianter ved at være udført i de to modsatvejende materialer, platin og titanium, og det er samtidig udstyret med en røgblå urskive.

Audemars Piguet: Herrearmbåndsur af platin og titanium. Model Royal Oak, ref. 15202IP. Mekanisk værk med automatisk optræk og datovisning, kaliber 2121. 2018. Vurdering: 600.000-800.000 kr.
Patek Philippe: Herrearmbåndsur af 18 kt. guld. Model Nautilus, ref. 3800. Mekanisk værk med automatisk optræk. 1980'erne. Vurdering: 150.000-200.000 kr.

Kaptajn Nemos verdensomspændende ubåd

Et andet af verdens mest eftertragtede ure tegnede Genta for Patek Philippe i 1974. Det er det luksuriøse sportsur Nautilus i 18 kt. guld besat med enkeltslebne diamanter rundt om den blålige urskive. Efter sigende blev den oprindelige Nautilus tegnet af Genta på en serviet, mens han sad og spiste middag i Basel. Uret er inspireret af et skibs koøje, og navnet stammer fra Jules Vernes roman ’’En Verdensomsejling under Havet’’ fra 1870, hvor Kaptajn Nemo tager på opdagelser i sin ubåd Nautilus.

En urdesigner med kultstatus

Den nu afdøde Gérald Genta var en schweizisk urdesigner og kunstner. Han har foruden Patek Phillippe og Audemars Piguet også designet ure for blandt andre IWC og Omega. I dag har han kultstatus blandt urelskere med urværker, der bliver kaldt ”urenes Fabergé”, mens The Wall Street Journal har udtalt, at han står bag verdens mest komplicerede og eftertragtede ure på markedet.

image
Traditionel Auktion

Armbåndsure

Onsdag 29. september kl. 19

For yderligere information, kontakt venligst:

Vilhelm Islandi Bramsen: 8818 1239 · vib@bruun-rasmussen.dk

Frederik Plum: 8818 1168 · fp@bruun-rasmussen.dk

Esben Skov Jensen (Aarhus): 8818 1199 · ej@bruun-rasmussen.dk

eller armbaandsure@bruun-rasmussen.dk