header-image
Romersk hoved af marmor fra billedhuggeren J.A. Jerichaus exceptionelle samling. Bliver udbudt på Traditionel Auktion i Bredgade til september.

På sporet af antikken!

Gennem tiden har mange danske rejsende ladet sig fascinere af den græsk-romerske oldtid i landene omkring Middelhavet og har bragt kunstgenstande med sig hjem til deres samlinger. Vi sætter spot på antikkens kunst på den næste Traditionelle Auktion i Bredgade til september og er i den forbindelse på udkig efter ”antikker“, der er fællesbetegnelsen for kunst fra antikkens verden.

Sandalklædt fod af marmor, romersk kejsertid. Solgt på auktion for 290.000 kr.

Vi søger kunst fra danske antiksamlinger

På auktionen har dine kunstgenstande mulighed for at komme i godt selskab, da vi allerede nu har fået indleveret en række antikker fra billedhuggeren J.A. Jerichaus exceptionelle samling. I 1838 ankom Jerichau til Rom og blev varmt modtaget af Bertel Thorvaldsen, der gav ham det gode råd med på vejen: ”… begynd Deres Virke med at gaa i dybden med Antiken.” Jerichau tog imod mesterens råd, og gennem årene opbyggede han en stor samling med over 300 antikker. Nogle af disse har nu fundet vej til vores auktion.

”Neith” ægyptisk figur af bronze, Sentid. Solgt på auktion for 33.000 kr.
Syditalisk oinochoe, 4. århundrede f.Kr. Solgt på auktion for 15.000 kr.

Vil du have en gratis vurdering?

Ligesom Jerichau har mange rejsende til Middelhavsområdet og Ægypten været fascineret af antikken og bragt oldtidssager med hjem til Danmark. Mange af disse er nedarvet i samme familie gennem generationer. Andre har været samlet og erhvervet på antikmarkedet. Genstandene spænder bredt – geografisk fra den græske og romerske verden, Mellemøsten og Ægypten og tidsmæssigt fra det 3. årtusind f.Kr. til senantikken.

Hvis du overvejer at sælge, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende vurdering. Du kan enten komme forbi en af vores afdelinger eller benytte vores onlinevurdering.

image

Overvejer du et auktionssalg?

For yderligere information, kontakt venligst:

Alexandra Nilsson: 8818 1164 · ani@bruun-rasmussen.dk