Rokkakus pige med isvaffel

Japanske Ayako Rokkaku er lidt af en kunstnerisk komet. Hun fremmaner sine mangainspirerede piger ved at påføre maling i stærke farver direkte på underlaget med sine fingre. Nu sætter vi en af hendes piger med store øjne og isvaffel i hånden under hammeren.

På efterårets auktion i Bredgade vender vi blikket mod Japan og den autodidakte Ayako Rokkaku (f. 1982), der for alvor har slået sit navn fast i den internationale kunstverden, hvor hendes værker i løbet af det sidste år har taget en himmelflugt. I dag bor og arbejder Rokkaku både i Berlin, Porto, Tokyo og Amsterdam. Siden 2006 har hun været repræsenteret af det hollandske Gallery Delaive og vist på udstillinger og kunstmesser i hele verden.

Bag overfladen af det uskyldsrene

Rokkakus værker tager afsæt i et farverigt og umiddelbart harmonisk univers, men farerne lurer lige under overfladen. De befolkes som oftest af barnlige, karikerede pigefigurer inspireret af den ikoniske japanske mangakultur – som vi også ser det med det udbudte værk på auktionen. Pigerne er udstyret med store øjne, lange arme og yndige kjoler, men deres sødmefyldte og uskyldsrene ydre står i kontrast til den underliggende surmulende og vredladne stemning i deres ansigtsudtryk, der afslører, at følelser som usikkerhed, frygt og raseri truer den naive, glade overflade.

Kropslig performance

Rokkakus stil et let genkendelig – teknikken er unik, materialet ofte bølgepap og formatet stort. Hun anvender en simpel kolorit i regnbuens farver, og uden en forudgående plan påfører hun malingen på underlaget direkte med sine bare hænder og fingre. På den måde vokser motiverne frem, og selve udførslen bliver som en performance, hvor Rokkakus egen krop inddrages i processen.

”Jeg elsker at male på noget, der er meget større, end jeg selv er. At bevæge mig rundt i hjørnerne på et så stort lærred får mig til at føle, at farverne flyder gennem min krop.”

Ayako Rokkaku
image
Traditionel Auktion

Moderne kunst

28.-29. september kl. 16

For yderligere information, kontakt venligst:

Niels Raben: 8818 1181 · nr@bruun-rasmussen.dk

Niels Boe Hauggaard: 8818 1182 · nbh@bruun-rasmussen.dk

Kathrine Eriksen: 8818 1184 · ke@bruun-rasmussen.dk

Niklas Langeland Pedersen: 8818 1196 · nlp@bruun-rasmussen.dk

Peter Beck (Aarhus): 8818 1186 · pb@bruun-rasmussen.dk