Jeg er sgu min egen …

Mange rosende ord og storslået gestikuleren har i tidens løb stået som en skummende fontæne om Domaine Selosses sparsomme og eftertragtede cuvéer. Denne vinmagers tilgang til sin udsøgte produktion har ændret sig, som vinden blæser, men har altid fulgt en filosofi om ikke at lade sig begrænse af tidens trend og dogmatiske principper. Her er ingen rabatter og bonusfis, som reklamen siger, men du skal dog ikke forvente at få den til nettopris.

 

På den aktuelle auktion lokker vi med to flasker fra Domaine Selosse, og de kræver et ord med på ’route de champagne’. Der er tale om udegorgeret champagne fra henholdsvis 1988, flasken med den gule kapsel, og 1990, flasken med den røde kapsel. Årgange, der i sandhed kaster glans af sig under metallåget. Vi er tilbage i en tid, hvor Anselme Selosse havde en vis stjerne i vinmiljøer rundt om i verden, men ikke aftvang den samme form for ærefrygt, som det er tilfældet i dag. Anselmes vinkælder, eller værksted for den sags skyld, må have sydet og boblet af skabertrang og en vilje og lyst til at ændre på historien. Samtidig med at han med knyttet næve må have forbandet de snærende håndjern, som Special Club-bestemmelserne må have føltes som for en fri sjæl med egne visioner og determination.

Som altid er svaret i flasken! Vores håb er, at den heldige køber mellem de mange lag af lagret champagne og kompleksitet kan smage dette oprør med gamle champagnedyder. Og at filosofien om, at en eksperimenterende tilgang med respekt for naturens gang iblandet en enorm flid i mark og kælder skaber storslåede og rørende vine.

image
Netauktion

Udsøgt vin

Søndag 17. oktober kl. 20

For yderligere information, kontakt venligst:

Anders Gudmundsson: 8818 1205 · ag@bruun-rasmussen.dk

Thomas Rosendahl Andersen: 8818 1206 · tra@bruun-rasmussen.dk

Thomas Løbner-Olesen: 8818 1241 · tlo@bruun-rasmussen.dk

Thomas Hegaard: 8818 1207 · the@bruun-rasmussen.dk