header-image
Et udvalg af antikviteter fra auktionen. Fotografiet er taget på et af Københavns unikke lokationer – Øregaard Museum i Hellerup. Ejendommen er et gammelt landsted, der blev opført i 1806-8 til storkøbmanden og skibsrederen Johannes Søbøtker. I 1921 blev bygningen omdannet til museum og rummer i dag en samling af dansk kunst fra 1750-1950 med særlig tilknytning til København og Nordsjælland. Samlingen tæller bl.a. værker af Jens Juel, C.W. Eckersberg, I.L. Jensen, Lorenz Frølich, L.A. Ring, Paul Fischer, Astrid Holm og Jais Nielsen.

Selected: Antikviteter for indretningsentusiaster og samlere!

På efterårets ”Selected“-auktion den 11. oktober præsenterer vi et stort udvalg af møbler, spejle og tæpper i de klassiske stilarter. Udvalget spænder over en tidsmæssig periode fra 1700-tallet og frem til midten af 1900-tallet og kommer primært fra Skandinavien, Tyskland, England, Sydeuropa og i et enkelt tilfælde Østafrika.

Auktionen rummer denne gang 176 katalognumre, så der er rig mulighed for at finde inspiration til at skabe en personlig indretning eller gå på jagt efter en unik antikvitet for den kræsne kunstsamler.

1800-tallets kunstnermøbler

Nogle af højdepunkterne på auktionen tæller de såkaldte kunstnermøbler. Op gennem 1800-tallet var det ikke usædvanligt for kunstnere at arbejde indenfor mere end et felt. Det betød, at en række kunstnere også formgav og dekorerede møbler. Mange af dem kiggede i retning af antikken for at finde inspiration til deres møbelformgivning. En af dem var den danske arkitekt Michael Gottlieb Bindesbøll, hvis hovedværk er Thorvaldsens Museum i København. Med på auktionen har vi en af hans taburetter i pompejansk stil fra omkring 1850. Den danske dekorationsmaler Georg Hilker er bedst kendt for sine udsmykninger af rum på fx Københavns Universitet, Thorvaldsens Museum og Sorø Akademi, men ved siden af sit primære virke tegnede han møbler. På auktionen præsenterer vi en af hans sofaer med tydelig inspiration hentet fra antikkens verden. Han er også manden bag dekorationerne på auktionens vugge, som billedhuggeren Herman Wilhelm Bissen formgav i 1836. Vuggen står således som vidnesbyrd om de mange kunstnersamarbejder, der også blev almindelige op gennem 1800-tallet.

Franske fristelser fra et privat hjem i Hamborg

Går interessen mere i retning af sydeuropæisk møbelkunst, byder auktionen på en række franske møbler fra et privat hjem i Hamborg, hvor vi har fået lov at sælge det smagfulde interiør på denne og kommende auktioner. Denne gang gælder det en armstol af forgyldt mahogni, som er udført af den parisiske møbelsnedker François-Honoré-Georges Jacob-Desmalter omkring 1810. Fra samme hjem stammer et sæt på fire andre Charles X-armstole og en directoire-kommode af mahogni, marmor og forgyldt bronze. Vi vender også blikket mod Italien, hvor vi i et lige så pragtfuldt hjem i Legnano har fundet en række typisk italienske møbler, fx et par konsolborde i rokokoform.

Østafrikansk stol – et symbol på magt

Turen går til Østafrika med en sjælden højrygget ”Kiti Cha Enzi“-stol fra slutningen af 1800-tallet. Stolen står som et symbol på magt og blev udformet til den velhavende elite på Swahilikysten af lokale kunsthåndværkere. Formgivningen tager afsæt i spansk og portugisisk møbelkunst fra 1600-tallet, og stolen vidner derfor om den komplekse historie omkring kolonisering, omfattende handel med varer til og fra Østafrika og udveksling af kulturelle inspirationer.

Besøg eftersynet!

Du er velkommen til at komme forbi eftersynet i Sundkrogsgade 30 i Københavns Nordhavn fra fredag den 24. september og frem til auktionsdagen. Har du spørgsmål til auktionen, brug for at vide mere om de udbudte genstande eller ønsker rådgivning i forbindelse med et køb, står vi naturligvis til din rådighed. 

image
Netauktion

Selected

Mandag 11. oktober kl. 18.00

For yderligere information, kontakt venligst:

Henrik Schleppegrel: 8818 1145 · hsc@bruun-rasmussen.dk

Anders Fredsted: 8818 1142 · afr@bruun-rasmussen.dk

 

Følg os på Instagram