Kys frøen og støt kampen for diversitet
En oversize frø på en bænk og en knaldgul bænk dekoreret med tre sorte æg. De to kunstnere Maria Rubinke og Michael Kvium står bag hovedværkerne på WorldPride og EuroGames’ velgørenhedsauktion. Du kan naturligvis byde med på nettet her hos os og helt frem til den 31. august.
|
|
Måske har du været i Tivoli i sommerferien og stødt på en knaldgul bænk dekoreret med sorte æg? Eller måske endda kysset en oversize eventyrtudse på en københavnerbænk et andet sted i haven? To iøjnefaldende, såkaldte ”dialogbænke” af kunstnerne Michael Kvium og Maria Rubinke blev sommeren over opsat i eventyrhaven for at sætte fokus på forståelse, åbenhed og forskellighed – og nu kan de blive dine, når vi svinger velgørenhedshammeren på nettet i forbindelse med Copenhagen 2021.
Velgørenhed for Copenhagen 2021
Dialogbænkene var en del af sommerens optakt til Worldpride og EuroGames, som løber af stablen under navnet ”Copenhagen 2021” det meste af august. Blandt de mange events, der finder sted under den store internationale begivenhed, afholder vi i samarbejde med Copenhagen 2021 en velgørenhedsauktion til fordel for Copenhagen 2021, WorldPride og EuroGames samt dets hovedorganisationer, Copenhagen Pride og Pan Idræt, der arbejder for LGBTI+-ligestilling i Danmark og internationalt.
Her kan du byde med på bænkene eller en række andre kunstværker, oplevelser og genstande heriblandt regnbuefarvede LEGO-sæt og Mate-cykler, der alle er doneret af kunstnere og virksomheder.
"Selvom Copenhagen 2021 er en fejring, er kampen for LGBTI+-rettigheder bestemt ikke ren fest og ballade. Ligesom frøen symboliserer integritet og troen på det gode, er WorldPride en manifestation af – og en fortsat påmindelse om – løfter om respekt og rettigheder til alle mennesker, uanset seksualitet," siger Maria Rubinke om sin bænk ”No Walk in the Park”.
Vær ikke blind for diversiteten
Michael Kviums gule bænk ved navn 'Blind Date Bench' er dekoreret med tre karakteristiske sorte æggeformede objekter, hvilket nogle måske kunne genkende fra andre af kunstnerens værker. Her er det brugt helt bevidst, fordi det har markante ligheder med ikonet for blinde og dermed synliggør vores mentale blindhed. "Jeg har aldrig oplevet at møde et menneske, der blev mindre og mindre interessant," fortæller Michael Kvium og tilføjer: "Virkeligheden ville fandeme også være kedelig, hvis vi bare var så endimensionelle, at vi ligesom repræsenterede bare den rolle, man selv havde tildelt sig selv. Den diversitet, som så opstår, er jo i virkeligheden noget af det, der gør, at livet er fantastisk."
|
|
Bænken af Michael Kvium samt et lignende eksemplar af Maria Rubinkes udbudte bænk kan lige nu opleves i vinduerne i Bredgade frem til auktionen slutter den 31. august på bruun-rasmussen.dk. |

For yderligere information, kontakt venligst:
Kasper Nielsen: 8818 1121 · kn@bruun-rasmussen.dk