Dæk bordet med Arthur Salm!

En stor tysk samling af Arthur Salms kunsthåndværk er netop nu på Netauktion. Han var en af det 20. århundredes førende fabrikanter af industrielt fremstillede genstande til borddækningen, og det er sandsynligvis første gang, at en så komplet samling af hans formgivning ses på markedet.

Den udbudte samling af Arthur Salm rummer alt fra bestik, udskæringssæt og serveringsdele til lysestager og rygeremedier. Alle genstande er udført i rustfrit stål, og nogle af dem indeholder også dele af træsorter som palisander. Udover at give et indtryk af denne fabrikants omfangsrige formgivning og produktion giver samlingen også et enestående sociologisk indblik i bordskikke, madkulturer og de herskende omgangsformer blandt den voksende middelklasse i den vestlige verden fra 1950-1970’erne.

Historien om Arthur Salm

Fabrikanten Arthur Salm (1904-88) var en tysk jøde fra Köln. Efter at være flygtet fra sit hjemland til Chicago sammen med sin familie pga. nazismens fremmarch etablerede han en markant og visionær virksomhed, som producerede moderne industrieltfremstillet kunsthåndværk. Gennem årene arbejdede en lang række internationale formgivere for firmaet, der blev en verdensomspændende succes og var at betragte som konkurrent til store brands som Stelton, Dansk Designs og Georg Jensen. Ved siden af sit virke var Salm en inkarneret filatelist, der opbyggede en stor samling af hovedsagligt tyske frimærker og andet posthistorie fra sit hjemland.

Arthur Salm: En samling serveringsdele af rustfrit stål, 15 dele. Vurdering: 1.500-2.000 kr.

Gå på eftersyn

Alle Arthur Salms genstande er udstillet i vores afdeling på Søren Frichs Vej 34 D i Aarhus hele sommeren og frem til auktionsdagen. Vi glæder os til at se dig!


image
Netauktion

Artur Salm

10. august kl. 20


For yderligere information, kontakt os venligst:

8818 1111 · info@bruun-rasmussen.dk