Gå på opdagelse i din sommerferie!

Sommeren er over os, og det er blevet tid til at komme væk fra hverdagen og slappe af. Måske er det også nu, at du skal på jagt efter en designklassiker til stuen, smukt kunsthåndværk til vindueskarmen eller et nyt værk til væggen. På vores Netauktioner er der masser af muligheder hele sommeren.

Vores afdelinger i København og Aarhus bugner lige nu af gode køb. Næsten 2.000 kunstværker, designklassikere, antikviteter, smykker, armbåndsure og samlerobjekter er sat til salg på vores Netauktioner. Hammerslagene falder først i begyndelsen af august, så du har god tid til at sætte dig til rette i lænestolen med en kop kaffe og lade dig inspirere her på bruun-rasmussen.dk. 

Hvad med en mariehøne?

Vi har bedt eksperter fra vores forskellige afdelinger om at pege på en række genstande med vurderingspriser fra 2.000-6.000 kr. på sommerens auktioner. Årstiden taget i betragtning kunne Maria Rubinkes mariehøne i malet bronze være en oplagt mulighed, hvis du mangler lidt natur i hjemmet. Kunstneren er bedst kendt for sine makabre skulpturer af porcelæn, hvor fx buttede engle er udstyret med kranier, men dette kunstværk viser en anden side af den internationalt anerkendte kunstner. Et finurligt univers finder man også hos dansk-israelske Tal R med hans larmende, farverige og legende værker, der befinder sig midt mellem barndomserindringer, fantasi, kunsthistoriske inspirationer og den reelle virkelighed. På Netauktion finder du lige nu et af hans fabulerende træsnit, hvor vi bliver mødt af to af hans karakteristiske blandingsvæsener, der i dette tilfælde vækker mindelser til Benny Andersens børnebøger om Snøvsen.

Tal R: Uden titel. Træsnit i farver, 20/30. Bladstørrelse 60 x 79 cm. Vurdering: 4.000 kr.

Mogensens møbler til folket og Salto i øjenhøjde

Det er ingen hemmelighed, at designmøbler fra 1925-70 af de mange kendte danske arkitekter er eftertragtet på auktionsmarkedet. Det gælder også møbler af Børge Mogensen, der som leder af FDB’s tegnestue i 1940’erne bragte kvalitetsmøbler til fornuftige priser ind i de danske hjem. Hans livslange mission var at skabe praktiske møbler, der ikke dominerede menneskets frie livsudfoldelse. På sommerens auktioner præsenterer vi fx hans lette topersoners sofa af eg og lyst kanvas, der står som indbegrebet af gedigent håndværk og er udstyret med en smuk patina i kraft af det levede liv omkring den.

Dansk kunsthåndværk har også vundet indpas i boligindretningen over hele verden, og Axel Salto er blot en af mange berømte danske kunsthåndværkere. Med sit særegne organiske formsprog overskred han keramikkens grænser og forvandlede disciplinen fra pottemageri til egentlig kunst. At skabe i naturens ånd var rettesnoren, og hans spirende, knoppede og riflede former leder let tankerne hen på den kriblende skovbund en sommerdag eller planteriget under havets overflade på svømmeturen. Normalt forbinder man Salto med hammerslag på mange hundredetusinde kroner, men du har nu mulighed for at forskønne dit hjem med den smukkeste lille stentøjsvase i spirende stil til en vurdering på 6.000 kr.

Børge Mogensen: Topersoners sofa af eg og kanvas. Vurdering: 4.000-6.000 kr.
Axel Salto: Lille cylindrisk vase af stentøj modelleret i knoppet stil. Dekoreret med Sung-glasur. Vurdering: 6.000 kr.

Tag på fuglekiggeri i Kerteminde eller drøm dig til Paris! 

Går dine interesser mere i retning af den ældre kunst, er der også mange valgmuligheder. Du kan fx bringe havens fugleliv indenfor i stuen med Johannes Larsens træsnit, hvor han sirligt har portrætteret en vibe med dens karakteristiske fjertop. Han var en del af fynbomalerne og Danmarks fuglemaler par excellence, og du kan opleve mange flere af hans fugle, hvis du i løbet af sommeren drager en tur til Møllebakken i Kerteminde. Her finder du det betagende Johannes Larsen Museet, indrettet i hans private kunstnerhjem, der engang fungerede som progressivt samlingssted for malere, billedhuggere og forfattere.

Har du ikke mod på selv at rejse ud i verden lige nu, så kan du også let hente lidt pariserstemning hjem til dig selv. Kunstneren Karl Schou var også knyttet til fynbomalerne og var i årtierne omkring år 1900 et kendt navn i den danske kunstverden, men gik sidenhen lidt i glemmebogen. Hans talent er imidlertid utvivlsomt, og han er blevet beskrevet med følgende ord af forfatter og kritiker Henrik Wivel ”en af Danmarks fineste impressionistiske kunstnere“. På sommerens auktioner kan du blive ejer af et af hans sjældne interiører fra en af hans mange rejser til byernes by, Paris. 

Karl Schou: Interiør, Paris. Olie på lærred. 38 x 46 cm. Vurdering: 3.000-4.000 kr.
Johannes Larsen: En vibe. Træsnit på japanpapir monteret på papir. Bladstørrelse 22 x 30 cm. Vurdering: 2.000-3.000 kr.

Eftersynet er åbent hele sommeren

Vil du gerne se på nogle af auktionernes udbudte kunstgenstande, er du mere end velkommen til at besøge os i en af vores afdelinger i København eller Aarhus. Vi har åbent alle hverdage hele sommeren – se åbningstider.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer!

image

Gå på opdagelse i din sommerferie

For yderligere information, kontakt venligst:

Kundeservice: 8818 1010 · kundeservice@bruun-rasmussen.dk