header-image
Et udvalg fra auktionen. Fotoet er taget på et af Københavns smukkeste, historiske lokationer – Lindencrones Palæ i Bredgade 26, der blev opført i kridtsten fra Stevns i årene fra 1751-1754 af hofbyggemester Nicolai Eigtved. I 1898 købte Dronning Victoria af England bygningen, og den var i britisk eje og fungerede bl.a. som ambassade indtil 1980. I dag er den ejet af den danske modetøjsvirksomhed Bestseller A/S.

Selected: Tag med på en storslået rejse!

På den kommende "Selected-auktion“ mandag den 21. juni kl. 18 byder vi på kufferter, møbler, lysekroner og mange andre antikviteter fra det meste af verden. Se udvalget på hjemmesiden eller kom forbi os i Nordhavn, hvor alt er udstillet frem til auktionsdagen.

Pak kufferten med Louis Vuitton

Vi vender således blikket mod alle verdenshjørner på denne auktion, og hvad er mere oplagt temaet taget i betragtning end at kaste et blik på auktionens to rejsekufferter fra Louis Vuitton? Virksomheden blev grundlagt i midten af 1800-tallet af franskmanden Louis Vuitton Malletier, der allerede som 16-årig indledte sin karriere som kuffertmager. Det blev begyndelsen på et stort internationalt forretningsimperium, og Louis Vuittons tasker står fortsat i dag som indbegrebet af den mest ultimative luksus. På auktionen har du mulighed for at blive ejer af to rejsekufferter fra ca. 1910-20. Den ene kuffert ”Malle cuir pour hommes“ har været ejet af Elise Meyer De Souza Dantas, der boede i San Francisco og var gift med den brasilianske diplomat Luis Martins de Souza Dantas. Han var kendt for sit arbejde under Holocaust, hvor han hjalp jøder med at flygte ud af Frankrig. Proveniensen på den anden rejsekuffert er også interessant, idet det kronede monogram ”I.W.“ vidner om, at den har været ejet af lensgreve Julius Carl Hannibal Wedell-Wedellsborg. Kufferten blev senere fundet på et loft i et privat hjem i Husby på Vestfyn, hvor Wedellsborg Slot netop ligger.

Svensk rokoko, amerikansk Chippendale og østens mystik

Ægte fransk elegance finder man også med et Louis XVI-kaminur af forgyldt bronze og hvid marmor fra slutningen af 1700-tallet. Fra de mere nordlige breddegrader får man syn for sagen med hensyn til den skandinaviske håndværkstradition med et sæt på fire svenske rokokostole af gulmalet træ og med det fineste blomstrede betræk. Går interessen mere i retning af øst, anbefaler vi en baltisk senempire prismekrone med otte lysarme fra første halvdel af 1800-tallet. Fra Europa går turen over Atlanten med en amerikansk kommode af mahogni og kirsebærtræ fra 1700-tallets Boston og derfra videre til Asiens mystik med en rigt udskåret og solid indisk tempeldør.

God fornøjelse på rejsen!


image
Netauktion

Selected

Mandag 21. juni kl. 18

For yderligere information, kontakt venligst:

Henrik Schleppegrel: 8818 1145 · furniture@bruun-rasmussen.dk

Anders Fredsted: 8818 1142 · furniture@bruun-rasmussen.dk

 

Følg os på Instagram