Petrus udtales med s

Som jorden er fed og rig, er vinene det ligeså. Ingen anden producent er større garanti for dette udsagn end Petrus, for jorden i Pomerol har et højt indhold af ler og mineraler, der fremmaner de guddommelige dråber i nogle af verdens mest eftertragtede og kostbare vine. Byd med på Petrus netop nu!

Der er lang vej fra formningslokalets lugt af brændt ler, indtørret maling og papmacheklistrede arbejdsborde og så til verdenen af fine vine. Et af de første møder med ovenstående fag kan meget vel have været gennem tilvirkningen af det dengang så almindelige askebæger til patriarken for enden af spisebordet derhjemme. Eller måske var det en kunstfærdigt udsmykket nisse, der blev formet af små fingre dirrende af skabertrang og forventningen om det lykkelige udtryk i mors og fars ansigt ved udpakningen.

Leret og lykkerusen i Pomerol

En anden form for skabelsesberetning udspiller sig mange kilometer fra de danske formningslokaler, dog med det tilfælles at leret også her er fundamentet for den potentielle lykkerus og forventningsglæde. Det er i høj grad leret og den understøttende vifte af mineraler under Pomerols kernesunde vinstokke, der skaber vinene, men det er Merlot, der er klædet, hvorpå Pomerol maler sine mesterværker. Jorden er i stand til at holde på de massive mængder regn, der i regionen kan falde uden noget forvarsel. Dette kan for andre regioner give vandede og blodfattige druer, men det er ikke tilfældet her. I vækstsæsoner med lavt nedbør har vinene fra Pomerol madpakke med i form af vand opsuget udenfor sæsonen, og vandet kan give optimale betingelser i år, hvor varmen bogstaveligt talt har krævet menneskeofre med sine ubønhørlige insisteren på uendelige dagstimer med solstråling, der ikke findes en solfaktor høj nok til at modstå.

6 bts. Château Petrus, Pomerol 2016 A (hf/in). Owc. Excellent condition. Vurdering: 120.000-160.000 kr.

Skt. Peters strenge blik fra flasken

Med sine frimærkestore besiddelser, håndholdt kvalitet fra knop til flasket ånd og ikke mindst tårnhøje priser også i de i mindre årgange, er Petrus ikke en vin for de fleste. Skt. Peter pryder etiketten og kigger strengt på en gennem sit gråsprængte skæg, som lader til nærmest at omslutte hans ansigt. Blikket er alvorsfuldt og er måske et forvarsel om den pris, der skal betales indenfor hjemmets fire vægge, foruden den monetære, ved hjemtagelsen. Modsat Skt. Peter dømmer vi ingen, men minder kun venligt om, at der allerede nu er bud på de to lots, vi har iklædt vinauktion nummer 2119 her hos Bruun Rasmussen. 

image
Netauktion

Udsøgte vine

Søndag 16. maj kl. 20

For yderligere information, kontakt venligst:

Anders Gudmundsson: 8818 1205 · ag@bruun-rasmussen.dk

Thomas Rosendahl Andersen: 8818 1206 · tra@bruun-rasmussen.dk

Thomas Løbner-Olesen: 8818 1241 · tlo@bruun-rasmussen.dk

Thomas Heegaard: 8818 1207 · the@bruun-rasmussen.dk