Kvium, Ærtebjerg og Kørner
Michael Kvium
Michael Kvium står i disse år, på baggrund af mere end 25 års radikalt kunstnerisk vovemod, på karrierens foreløbige tinde. Herfra er det er muligt at se tilbage på forskellige faser af en yderst konsekvent kunstnerisk produktion. Kvium mestrer det maleriske håndværk som få og præsenterer os - i teknisk skønne kompositioner - for menneskelige skyggesider, rå eller absurde optrin. I marts 2008 opnåede Bruun Rasmussen den foreløbig højeste pris for et værk af Kvium, da maleriet "Olien. Arvtagerbillede" (1992) solgtes for 1.000.000 kr. På denne auktion udbydes et andet fremtrædende maleri fra samme serie, nemlig "Virkeligheden. Arvtagerbillede" (1992). Serien af pseudo-rituelle scenerier fra første halvdel af 1990'erne, som med god ret kan kaldes klassisk Kvium, grundlægger den motivkreds, som siden er blevet kunstnerens særkende. Auktionen rummer dertil flere prominente eksempler på, hvorledes Kvium løbende har formået at forny sit udtryk. Fremhæves skal især "Silent Knowledge" (2000) og "Number 2" (1999) - begge eksempler på kompositte værker fra tiden omkring årtusindskiftet.
Kathrine Ærtebjerg
Kathrine Ærtebjergs livtag med virkeligheden tager sig ganske anderledes og umiddelbart lysere ud. Alligevel er der visse paralleller til Kviums narrative, gådefulde og uhyggelige univers. På auktionen udbydes to større værker af kunstneren: "Gennem kunsten havde hun lært meget om sig selv og andre" (2003) og "Hun var stukket af" (2007). Begge værker er med deres markante billedsprog og antydende titler karakteristiske for kunstneren, der oftest etablerer et slags "mellemland" i sine malerier. Her smelter tilsyneladende modsætninger sammen: Virkelighed og drøm, dyr og menneske, det fortrolige og det ukendte, barndom og voksentilstand. Kathrine Ærtebjergs værker er ikke decideret selvbiografiske, men kredser om identitet på et mere generelt plan - "Hvem er jeg, og hvordan er jeg blevet det, jeg er?" Alligevel er det svært ikke at se maleriet "Gennem kunsten havde hun lært meget om sig selv og andre" som en hyldest til ét af de helt store kvindelige koryfæer i den moderne kunst, Louise Bourgeois (f. 1911) og hendes værk "Naturstudie" (1984) på Ny Carlsberg Glyptotek.
John Kørner
Hos John Kørner er det ikke så meget indholdet eller historiefortællingen, der står i centrum. Her drejer det sig snarere om maleriet som maleri og om forholdet mellem værk og beskuer. På auktionen udbydes to "landskabelige" værker i kunstnerens karakteristiske stil og stærke kolorit. Hertil kommer et tidligt billede, som var med til at bane vejen for kunstnerens optagelse på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1992. Flere af Kørners landskaber er karakteriseret ved at horisontlinjen, i modsætning til traditionel landskabskunst, der bevæger sig hele vejen rundt langs billedets kanter og skaber en svævende rumlig fornemmelse. Kørners værker sammenstiller ofte genkendelige motiviske elementer med abstrakte tegn og bliver derved en slags udefinerbare parallelle verdener mellem det fysisk-genkendelige og det rent maleriske. Kørner vandt i 2008 3. prisen i Carnegie Art Award og deltager i den vandreudstilling, der netop nu turnerer i de nordiske lande.
For yderligere information, kontakt venligst:
Moderne afdeling : +45 8818 1180
For yderligere information, kontakt venligst:
Moderne afdeling : +45 8818 1180