Enestående champagnesamling for de, der holder af 'grande marques' og prestigecuvéer
Under Champagne findes der myriader og kilometervis af kældre hugget ud i kalkstenen, hvor mørket og kulden hersker. Det er den ideelle opbevaring for champagne blandt producenterne, der i århundreder har givet deres udsøgte ”savoir faire” videre fra generation til generation. Den 14. december bliver der hammerslag på en særdeles eksklusiv samling af dyrebare bobler.
Den ekstravagante champagnesamling breder sig over seks årtier med årgange fra 1953 og frem til 2008 og består af i alt 391 flasker, der tilsammen er vurderet til over 1,3 millioner kroner. Ifølge Thomas Rosendahl Andersen, leder af afdelingen for vin hos Bruun Rasmussen, er her tale om en yderst attraktiv samling, som især skiller sig ud på grund af en enestående proveniens.
”Vi ser meget frem til at udbyde denne champagnesamling, der gør sig bemærket både på grund af selve dens omfang og ikke mindst for dens fremragende proveniens. Størstedelen af samlingen er købt gennem én mellemmand direkte fra gode kældre i Champagne, hvor vinene altid har været opbevaret. Vinene har altså aldrig været til salg i butikker, og derfor har opbevaringen også været fuldstændig fantastisk. Jeg har aldrig set en champagnesamling med så god proveniens som denne.”
Thomas Rosendahl AndersenAfdelingsleder og specialist i vine hos Bruun Rasmussen
At kunne nyde et glas champagne kræver omhyggelighed i forhold til udvælgelsen af flasker samt et indgående kendskab til den, man handler med. Denne samling er et strålende eksempel på en sådan kvalitet. Champagnen her kræver anerkendelse, for der er tale om absolutte high-end-producenter, gamle kendinge som i generationer har forbløffet og besnæret alle, der holder af grande marques og deres prestigecuvéer.
Krigschampagne & sjældenheder
Thomas Rosendahl Andersen fremhæver blandt andet en Moët & Chandon 1914, vurderet til 40.000-50.000 kr., som stammer fra året, hvor 1. Verdenskrig begyndte. Han betegner den som ekstremt sjælden og som en flaske, man nok aldrig vil finde tilsvarende i samme stand.
Også den udbudte Moët Dom Perignon Œnothèque 1959, vurderet til 24.000-32.000 kr., fortjener opmærksomhed. Betegnelsen "Œnothèque" bruges ofte i forbindelse med champagne og andre vine. I Moët & Chandons tilfælde refererer Œnothèque til en specifik serie af vintagechampagner. Lige præcis disse champagner er skabt ved at lade vinen lagre i flasken i en længere periode, normalt flere årtier, før de frigives til salg. Den forlængede flaskelagring på bærmen, det vil sige gærrester, i champagneflasken giver vinen mulighed for at udvikle kompleksitet og dybde. Det er en champagne, der adskiller sig fra andre, og årgang 1959 skal fremhæves for sin sjældenhed.
|
|
|
Veuve Clicquot
Et andet godt køb, som vineksperten nævner, er de ældre Veuve Clicquot-flasker, der er vurderet fra 1000 kr. og op til 5000 kr. Veuve Clicquot havde i sin tid ikke det bedste ry med kælenavnet ”Den gule enke”. De blev betragtet som tørre og som produceret for masserne, men ifølge Thomas Rosendahl Andersen er de et virkeligt godt køb, der både glæder og holder. Ren nydelse på flaske.
Det er sjældent at se samlinger med så fremragende en proveniens på markedet, fra den region hvor lidenskaben for champagnen er dybest og ægte. Det kan man kun blive inspireret af. Byd løs!
![image](https://img.bruun-rasmussen.dk/g/BRFull/Online/2350/br_3892648_600x600.jpg)
For yderligere informationer, kontakt venligst
|
Thomas Rosendahl AndersenThomas Rosendahl AndersenAfdelingsleder / Vin / Glostrup |
|
Thomas Løbner-OlesenThomas Løbner-OlesenVurderingssagkyndig / Vin / Glostrup |
|
Thomas HegaardThomas HegaardVurderingssagkyndig / Vin / Glostrup |