Maleri af H.M. Dronning Margrethe II på auktion

Et maleri af H.M. Dronning Margrethe kommer nu på Liveauktion. Dronningens værker har adskillige gange været udstillet både i Danmark og udlandet, men det er sjældent, at man får muligheden for at erhverve sig et. Det kongelige kunstværk er vurderet til 75.000-100.000 kr.

 

Man har mulighed for at erhverve sig et ganske særligt og ikke mindst royalt kunstværk, når et maleri af ingen ringere end H.M. Dronning Margrethe kommer på auktion. Dronning Margrethes kunstneriske virke har længe været offentligt kendt, og en stor del af Hendes Majestæts værker har siden 1980’erne været vist på en lang række udstillinger i Danmark, herunder ARoS, ARKEN og Brandts Klædefabrik samt i udlandet. 

 ”Vi ser meget frem til at udbyde dette værk af H.M. Dronning Margrethe II, der vidner om dronningens passion og virke inden for kunst og det kreative arbejde. Hendes store aktivitet inden for området har længe været kendt i offentligheden, men det er yderst sjældent, at vi ser hendes værker på auktion,” 

Niels Boe-Hauggaard

Afdelingsleder og specialist i moderne kunst og samtidskunst hos Bruun Rasmussen

Personlig gave til hofmarskal

Det udbudte maleri er fra 1988 og blev givet personligt i gave af H.M. Dronning Margrethe til hendes daværende hofmarskal, Hans Sølvhøj (1919-1989), og har siden befundet sig hos dennes familie. Maleriet er fra året, hvor dronningen begyndte at udstille officielt. Dronning Margrethes udstillingsliste er imponerende lang, men værkerne bliver meget sjældent sat til salg. Derfor er der kun få billeder, man får mulighed for at erhverve sig, fordi de kommer direkte fra personer, som har haft en tæt relation til dronningen.

”Fortællingen om H.M. Dronning Margrethe II og hendes kunstneriske virke udfolder sig i et bredt spektrum af områder, der dækker bl.a. billedkunst, scenografi, découpage og kostumedesign. I det udbudte maleri er inspirationen hentet i naturen og bearbejdet, så det kommer til udtryk i et lyrisk formsprog. Det er et meget personligt kunstnerisk univers."

Niels Boe-Hauggaard

Afdelingsleder og specialist i moderne kunst og samtidskunst hos Bruun Rasmussen

Kærligheden til kunsten

H.M. Dronning Margrethe II har siden barndommen været optaget af det kreative arbejde og har fastholdt interessen ind i sit voksenliv. Hendes kunstneriske virke blev offentligt kendt, da hun i 1970 tegnede årets julefrimærke og i slutningen af 1970’erne under pseudonym lavede forlæg til illustrationerne til Tolkiens trilogi Ringenes Herre.


image
Liveauktion

moderne kunst

Tirsdag 5. marts kl. 17


For yderligere informationer, kontakt venligst:

Niels  Boe-Hauggaard Portrait

Niels Boe-Hauggaard

Niels Boe-Hauggaard

Afdelingsleder / Moderne kunst & samtidskunst / København
Niels  Raben Portrait

Niels Raben

Niels Raben

Senior specialist / Auktionarius / Moderne kunst & samtidskunst / København
Kathrine  Eriksen Portrait

Kathrine Eriksen

Kathrine Eriksen

Vurderingssagkyndig / Moderne kunst & samtidskunst / København
Peter Beck Portrait

Peter Beck

Peter Beck

Vurderingschef / Moderne kunst & samtidskunst / Aarhus