Prins Henriks samling på auktion

Prins Henrik var gennem hele sit liv en passioneret samler, der var særligt optaget af masker og skulpturer fra Afrika og jadekunst fra Asien. Til august indledes salget af Prinsens omfattende samling på auktion. Hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner er vi glade for, at Kongehuset har valgt os til at formidle salget og ser frem til at præsentere samlingen for vores danske og internationale kunder. 

2 billeder

 

Prins Henriks samling af afrikanske værker og asiatiske jader rummer mere end 6.000 genstande. Hos Bruun Rasmussen går vores erfarne specialister inden for disse områder nu i gang med at katalogisere og fotografere den spektakulære samling. Til august er vi klar til at indlede salget af Prinsens samling. Dele af den har tidligere været udstillet på Museet på Koldinghus i 2017 samt på Gl. Holtegaard og Silkeborg Kunstmuseum i 2009. 

En passioneret samler

Prins Henrik var en passioneret og inkarneret samler, og den livslange interesse for afrikansk og asiatisk kultur blev grundlagt i de tidlige år. Prinsens opvækst i Fransk Indokina dannede baggrund for interessen for den asiatiske jadekunst, mens interessen for det afrikanske kontinents historie blev vakt, da Prinsen i forbindelse med sine studier blev introduceret til afrikanske værker. Mange af samlingens genstande erhvervede Prinsen under sine rejser. 

Beslutningen om et auktionssalg

I forbindelse med boopgørelsen efter Prins Henriks bortgang er det besluttet, at salget af samlingen sker i overensstemmelse med Prinsens tilkendegivelser i sit testamente. Arvingerne har udvalgt en række genstande fra samlingen, som de ønsker at beholde, ligesom det er besluttet, at der fortsat vil være en samling af jader og afrikanske værker udstillet på Château de Cayx i Frankrig. En del af provenuet fra auktionen går til de to kongelige fonde, Kronprinsparrets Fond samt Nikolai og Felix Fonden. 

I takt med vores katalogiseringsarbejde vil vi opdatere hjemmesiden med en mere udførlig præsentation af Prins Henriks samling. Følg med her eller tilmeld dig vores generelle nyhedsbrev for at holde dig opdateret.

Se hele udvalget af Prins Henriks samling

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Alexa Bruun Rasmussen: mobilnummer 6035 1091 · alexa@bruun-rasmussen.dk