Nedtælling til urauktion

På årets første auktion i Bredgade sætter vi fokus på bordure og standure af høj kvalitet. Vi søger derfor bl.a. engelske standure, lygteure, franske kaminure, tyske barokbordure og lommeure. Indleveringen er godt i gang og slutter den 15. januar.

4 billeder

 

Allerede inden nytåret er blevet ringet ind med rådhusklokkerne, har vi her hos Bruun Rasmussen vendt blikket mod et større urværk, idet vi i begyndelsen af marts sætter fokus på ure af høj international klasse med en stor auktion i Bredgade.

John Ellicott og søn

Indleveringen til auktionen er i fuld gang, og vi har allerede fået en flot indlevering i form af et flot engelsk George III-standur fra John Ellicotts (1706-1772) værksted. Uret er fra ca. 1780 og er udført i mahogni. Ellicott var en af de mest fremtrædende engelske urmagere i det 18. århundrede, og han blev valgt ind i det engelske Royal Society i 1738 på grund af sine videnskabelige interesser, som udmøntede sig i et privat observatorium i hjemmet.

Ellicott opfandt bl.a. et kompensationspendul til mere præcise tidsangivelser og udviklede også brugen af ”cylinder escapement”. Hans far havde også været urmager, og John Ellicotts egen søn, Edward, blev selv en del af virksomheden i 1760. Igennem et tolvårigt partnerskab signerede far og søn deres ure i fællesskab med ”Ellicott, London”.

Bord- og lommeure

Udover Ellicotts standur tæller auktionen på nuværende tidspunkt også to barokbordure med horisontal skive samt en spændende samling lommeure primært fra 1700- og 1800-tallet. Det gælder bl.a. et flot engelsk Windmills lommeur med spindelgang og repetition på klokke, der kommer i en dobbeltkasse af guld fra ca. 1700-1720.

Auktionen byder også på to spændende lommeure fra det danske urmagerdynasti Jürgensen, nemlig et Urban Jürgensen lommeur af guld med dobbelthjulsgang og kvarterrepetition fra 1820’erne og et Jules Jürgensen dobbeltkapslet lommeur med splitsekunder og 1/5 jump-sekunder fra 1870’erne.

Vurdering og indlevering

Med dette fokus på standure og bordure fra historiens mange dygtige urmagere, er der derfor god grund til at overveje et salg på auktion, hvis du selv har et ur stående. Kig forbi en af vores afdelinger på enten Sundkrogsgade 30 i København eller Søren Frichs Vej 34 D i Aarhus, hvor vi altid står klar til gratis og uforpligtende at vurdere og tage imod indleveringer til auktion. Indleveringsfristen til auktionen er mandag den 15. januar.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Anders Fredsted: 8818 1142 · afr@bruun-rasmussen.dk

Heidi Schophuus Jensen: 8818 1163 · hsj@bruun-rasmussen.dk