Russisk kunst søges

Vi afsluttede sommerens internationale auktion i Bredgade med et brag af et russisk salg! Syv millionhammerslag og masser af andre flotte priser. Netop nu søger vi kunst og antikviteter fra zartidens Rusland til vores kommende temaauktioner i november.

 

På vores auktioner oplever vi, at vores russiske kunder for øjeblikket er meget interesserede i at købe deres kulturarv og historie tilbage. For at imødekomme den store efterspørgsel afholder vi til november to russiske temaauktioner – den ene afvikles som en del af vores internationale auktion i Bredgade, den anden som en efterfølgende netauktion.

 

Vi har altid åbent for vurdering

Har du russiske kunstgenstande og antikviteter, som du overvejer at sælge på auktion, anbefaler vi, at du slår til nu pga. den massive efterspørgsel. Læg vejen forbi os for en gratis og uforpligtende vurdering. Vi har åbent alle hverdage sommeren over i vores afdeling i København og Aarhus.

Se åbningstider

 

Millionhammerslag på russiske ikoner

At Ruslands kulturarv er efterspurgt oplevede vi i særdeleshed på sommerens internationale auktion, hvor vi den sidste dag udbød russiske kunstgenstande og antikviteter. Med et samlet hammerslag på 27,6 mio. kr. og hele syv millionhammerslag blev auktionen det flotteste russiske salg i Bruun Rasmussens historie.

Det højeste hammerslag lød på 4,6 mio. kr. for en stor russisk kirkeikon fra 1500-tallet med en fremstilling af Kristi nedtagelse fra korset. Dermed slog vi auktionsrekord – det er nemlig ikke tidligere sket, at en ikon er blevet solgt for så stort et beløb på det internationale kunstmarked. Andre af auktionens millionhammerslag var 4,1 mio. kr. for en anden russisk kirkeikon med ærkeenglen Skt. Mikhail fra samme periode, mens tre andre ikoner også opnåede hammerslag i millionklassen.

Samtidig løb Alexei Kondratevich Savrasovs maleriske skildring af nomader fra 1852 op i 1,45 mio. kr., og juveleren Feodor Rückerts store russiske bryllupskovsh gik heller ikke ram forbi med et hammerslag på 1,3 mio. kr.

 

Se alle hammerslag på den internationale auktion

Se alle hammerslag på den efterfølgende russiske netauktion

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Omstillingen: 8818 1111 · mhb@bruun-rasmussen.dk