Går du med salgstanker?

Det gør vi! De klassiske vine er mere efterspurgte end nogensinde før, og vi står altid klar til at rådgive dig i forbindelse med et eventuelt auktionssalg.

1 bt. Château Margaux, Margaux. 1. Cru Classé 1990 A-A/B (bn). Vurdering: 4.000-5.000 kr. Hammerslag: 6.500 kr. 

 3 bts. Mg. Champagne "Coeur De Cuvée" Premier Cru, Vilmart & Cie 2005 A (hf/in). Oc. Vurdering: 3.000-4.000 kr. Hammerslag: 5.500 kr.

12 bts. Château de Pez, Saint-Estephe 2010 A (hf/in). Owc. Vurdering: 2.000-2.600 kr. Hammerslag: 3.400 kr. 

1 bt. Mg. Chambertin Grand Cru, Domaine Armand Rousseau 1993 A (hf/in). Vurdering: 16.000-22.000 kr. Hammerslag: 29.000 kr.

3 bts. Vega Sicilia Unico, Ribera del Duero 1994 A (hf/in). Owc. Vurdering: 5.000-7.000 kr. Hammerslag: 8.000 kr.

5 billeder

 

  • Er du i tvivl om, hvornår det rette tidspunkt er at sælge vin på auktion?

Det ved vi! Lad os tage en snak om dine vine, hvor vi kan give dig vores bud på et optimalt salgstidspunkt ud fra den erfaring, som vi har opbygget gennem mere end 20 år.

 

  • Er du i tvivl om hvilke vine, der kan sælges på auktion?

Det ved vi! Vi gennemgår gerne hele din samling og vejleder dig i, hvilke vine du med fordel kan sælge.

 

  • Vil du gerne vide, hvilke hammerslag dine vine kan opnå på auktion?

Det ved vi også! Du kan føle dig tryg ved vores vurderingspriser. Vi læner os op ad vores egen prishistorik tilsat en god portion markedsanalyse samt en grundig vurdering af den enkelte flaskes stand, alder og udseende.

 

Du kan henvende dig med alle typer spørgsmål omkring vurdering og salg ved at sende en e-mail til vin@bruun-rasmussen.dk

 

Hele 6.500 gange faldt hammeren over vine i 2016

Hvis du vil vide mere om de trends og tendenser, vi oplevede i 2016, så læs med her. Over 35 % af hammerslagene i det forgangne år faldt på vine fra Bordeaux. Et område, der i mange år har præget vores auktioner. Særligt nyder vine fra 80’erne, 90’erne og 00’erne stor efterspørgsel.

Det er bestemt ikke et must at sælge i hele kasser, da mange af områdets vine er så dyre, at det kan være en god forretning at sælge helt ned til en enkelt flaske. 1. Cru-vinene er endnu de mest eftertragtede sammen med de absolutte topvine fra Saint-Emilion og Pomerol, men når det kommer til vine, der rangerer lige under højeste niveau, kan vi bryste os af nogle yderst konkurrencedygtige priser sammenlignet med udlandet. Derfor har vi udenlandske kunder, der vælger os som deres salgskanal fremfor de ellers mere kendte internationale auktionshuse.

 

Det lille område med de store vine

At Bourgogne er populært og efterspurgt mere end nogensinde mærkes tydeligt. Flere end 1.000 hammerslag blev det til i 2016 fra det lille område med de store vine. Den stadigt stigende interesse for de nærmest mytiske vine giver en støt stigende efterspørgsel og tillige stigende priser. Tydeligt er det, at Bourgognes samlede produktion langt fra kan tilfredsstille den globale appetit efter vine fra de bedste producenter, hvilket også smitter af prismæssigt på de mindre vine, som i disse år også oplever et boost.

 

Altid efterspurgte Champagne

Champagne tegner sig for 10 % af samtlige hammerslag i 2016. Ligesom Bourgogne er Champagne et yderst efterspurgt område i disse år. Mange mindre producenter vælger at tappe deres egne vine fremfor at sælge dem til de større vinhuse, og det kommer der mange spændende resultater ud af, og ikke mindst til priser, der gør dem yderst salgbare. Samtidig øges interessen væsentligt omkring årgangsvinene fra de større huse. Velopbevarede flasker tilbage fra 1996, 1990, 1989, 1988 osv. er naturligvis særligt eftertragtede, men allerede nu oplever vi tilmed en kæmpe interesse for f.eks. årgang 2008.

 

Vine fra Italien

Italien er også blandt de klassiske vinlande, hvorfra mange kendte vine er faste gæster på vores auktioner. Piemonte hører til de mest populære takket være Barolo og Barbaresco. Vi har oplevet flere spektakulære hammerslagspriser fra producenter som Giacosa og Monfortino i løbet af året, men mange andre opnår også flotte priser. Masseto synes at leve sit eget liv, når det kommer til vinene fra Toscana. Vi ser en konstant stigning på vine herfra, ikke mindst på dem, der har ligget et årti i kælderen. Skulle du stå med en flaske eller flere, så hør os lige, hvad markedsprisen for din årgang lyder på.

 

Korrekt opbevarede spanske vine

Vi har i det forgangne år set priser på spanske vine, som vi aldrig har oplevet før. I takt med salget af en større privat kælder fra Valencia steg interessen for ældre vine, ikke mindst fra Vega Sicilia. Således har vi set rekordpriser på op til 9.000 kr. for en enkelt flaske 1962, 6.000 kr. for årgang 1950 og 7.000 kr. for en 1946. Uhyre sjældne vine, der besidder en kolossal holdbarhed, hvilket gør dem særdeles velegnede som auktionsvine. Også vine fra Rioja har vist sig at nyde stor interesse. Fælles for de høje hammerslag har dog været ældre vine, der har været korrekt opbevaret.

Den overordnede konklusion tegner et krystalklart billede af, at de klassiske vine står meget stærkt på auktionsscenen, og ligger man inde med velopbevarede vine med en smule alder, har man et sikkert trumfkort at friste auktionsgængere med.

Opfordringen lyder herfra – tag kontakt til os med henblik på en uforpligtende vurdering af din samling! Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Se de netop nu udbudte vine 

 

Med venlige hilsner

Anders, Morten, Thomas og Henrik

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Anders Gudmundsson: +45 8818 1205 · ag@bruun-rasmussen.dk

Morten Stenør Larsen: +45 8818 1207 · msl@bruun-rasmussen.dk

Henrik Christensen: +45 8818 1241 · hch@bruun-rasmussen.dk

Thomas Rosendahl Andersen: +45 8818 1206 · tra@bruun-rasmussen.dk