Værker af "The Danish Girl"

I kølvandet på den Oscar-vindende film ”The Danish Girl” og den store Gerda Wegener-udstilling på Arken har vi samlet et fint lille udvalg af Einar Wegeners værker. Disse udbydes til salg på vores net-auktion i uge 13.

 

Einar Wegener/Lili Elbe var den første i verden til at få foretaget et kønsskifte og således på mange måder en pioner inden for køns- og identitetshistorien.

Fortællingen om Wegener/Elbe er både dragende og tragisk, idet rejsen fra mand til kvinde i sidste ende blev fatal. For Elbe var det ikke nok at ligne en kvinde – hun ville være en kvinde med mulighed for at bære ”Bare et lillebitte barn”. Operationen fejler, og hun dør i 1931 af svære komplikationer.

 

Landskabsmaleren og musen

Einar Wegener var udlært landskabsmaler, mens Lili Elbe primært var muse og stod model for hustruen Gerda Wegeners portrætter. I 1912 rejste parret til det mere frisindedede Paris, hvor Elbe kunne leve åbent som kvinde.

Einar Wegener fandt ofte sin inspiration i Versailles overdådige parkanlæg, i den pittoreske Luxembourg-have eller fra rejser til blandt andet Capri.

Auktionen indeholder dog også på to værker fra de mere hjemlige himmelstrøg samt en flot opstilling malet i 1926. Byd med fra på fredag eftermiddag! 

Udvalget kan ses her

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Niels Raben: 8818 1181 · nr@bruun-rasmusen.dk

Niels Boe Hauggaard: 8818 1182 · nbh@bruun-rasmussen.dk

Kathrine Eriksen: 8818 1184 · ke@bruun-rasmussen.dk