Kineserier i København

Byd med på kinesiske kunstgenstande, der stammer fra prominente privatsamlinger. De blev opbygget med stor passion og kulturel indsigt af udstationerede danskere, der i 1800-1900-tallet stod i spidsen for danske virksomheder i Sydøstasien.  

 

På årets sidste internationale auktion i Bredgade afholder vi en særauktion over orientalsk kunst. Vi gør venligst opmærksom på, at der gælder særlige regler for budgivning på disse effekter. Læs mere her

 

Henrik V. Jacobsens samling

En stor del af de 111 katalognumre kommer fra danske privatsamlinger. En af disse samlere var Henrik V. Jacobsen, der i en lang årrække i første halvdel af 1900-tallet var direktør for Østasiatisk Kompagni i Kina. Fra hans samling kommer blandt andet et par smukt dekorerede sjældne fade fra Qianlong-perioden i 1736-1795 og en forgyldt patineret bronzefigur fra Ming-perioden i 1368-1644, der forestiller Guanyin – ”Barmhjertighedens Gudinde”.   

 

Vilhelm Ginger-Mortensens samling

Kataloget indeholder endvidere to sammenhørende Guanyins fra en anden dansk privatsamling, nemlig Vilhelm Ginger-Mortensen. I årene 1909-29 var han telegrafbestyrer for Store Nordiske Telegrafselskab i Shanghai, og hans samling bærer præg af en stærk fascination af sådanne buddhistiske artefakter. Fra samme samling udbyder vi også to af hans Bodhisattvaer, der begge sidder i meditationsstillingen dhyanasana på deres lotustroner. Til hver af sine paladser bestilte kejser Qianlong nogle budhistiske figurserier, og de to udbudte eksemplarer har med største sandsynligvis været en del af kejserens religiøse gemakker.

 

Gensyn med et lågkar

Som auktionshus er det altid en fornøjelse at præsentere genstande, som er blevet solgt på tidligere auktioner. Denne gang sker det med et kinesisk lågkar af jade, som både har været i Emil Glückstadts samt Grosserer Theodor Jensen og hustrus samlinger. Grundlæggeren af vores auktionshus, Arne Bruun Rasmussen, solgte det i 1963 og igen i 1970, og nu tager vi så tråden op og svinger hammeren på årets sidste auktion i Bredgade.

 

Kinesiske tæpper

Auktionen byder også på tæpper af høj kvalitet fra forskellige kinesiske provinser. I Kina er der blevet produceret tæpper gennem de seneste 400 år, og de udbudte tæpper bygger således på en lang håndværksmæssig tradition. Det særlige ved kinesiske tæpper i forhold til de orientalske er, at de er langt mere enkle og simple i ornamenteringen og farvebrugen. Derfor er de i dag eftertragtede som en del af tidens foretrukne enkle indretning og ikke længere kun blandt samlere. Se udvalget her 

 

Velkommen fra nær og fjern!

 

Auktion: Torsdag den 26. november kl. 15 i Bredgade 33 i København

Eftersyn: 19.-23. november på samme adresse

 

Se hele udvalget af orientalske effekter

Se hele auktionens udbud

Læs mere om auktionen og download kataloger

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Ralph Lexner: +45 8818 1161 · rl@bruun-rasmussen.dk

Charlotte Hviid: +45 8818 1162 · chv@bruun-rasmussen.dk