Islandske fjelde og fjorde

Flere danske kunstnere har været tiltrukket af Islands barske natur. Lige nu udbyder vi en privat kunstsamling med scenerier fra de islandske fjelde og fjorde.

Lauritz Tuxen (1853-1927)

Allerede fra barndommen var hans ønske at blive marinemaler, men lærerne på Kunstakademiet opmuntrede ham til at blive figurmaler. Efter sin læretid hos Léon Bonnat i Paris fik han sit gennembrud i 1879. Tuxens talent, koloristiske begavelse og gode pædagogiske evner havde anbragt ham i spidsen for sin generation. Det blev da også ham, valget faldt på, da en komité med brygger Carl Jacobsen som formand ønskede et maleri af den danske kongefamilie. Det store gruppemaleri af Christian IX og dronning Louise med familie i havesalen på Fredensborg, 1883, slog for alvor Tuxens navn fast som en særdeles kompetent figurmaler, der tillige skaffede ham international berømmelse. I 1921 var han med det danske kongepar på Island, hvor han portrætterede kongen til hest i et bjergrigt landskab.

Christian Blache (1838-1920)

Kunstneren tilhørte de tidlige klassiske danske marinemalere og var elev af C.F. Sørensen. Han havde som sine kolleger et godt kendskab til skibe, og hentede især sine motiver fra hjemlige farvande og kyster. Han besøgte dog Færøerne og Island i 1887, hvor han bl.a. skildrede kystpartiet fra Eskefjord.

Christian Benjamin Olsen (1873-1935)

Han betragtes som en af de sidste store marinemalere i traditionen fra Carl Locher, Vilhelm Arnesen og Christian Blache. Han fokuserede mest på at fremstille skibe, hav og himmel så nøjagtigt og nøgternt som muligt. Han var på flere togter med den danske marine og deltog på to af kongeparrets rejser til Færøerne, Island og Grønland i 1921 og 1926, hvor han gengav de islandske kyster i diset vejr med og uden skibe. 

Thorvald Møller (1842-1925)

Ligeledes marinemaler og især kendt for sine traditionelle skibsportrætter og mariner med talrige sejlskibe i forskellige stillinger. Han gengav ofte sine skibsportrætter med naturalistiske, detaljerede og teknisk korrekte detaljer. Han var på flere udenlandsrejser, bl.a. til Island i 1889, hvor han skildrede en lille bygd på Vestmannaøerne.

Se alle de udbudte malerier med islandske motiver

Flere værker i Bredgade

Bemærk, at resten af den islandske samling bliver udbudt på den kommende internationale auktion i Bredgade i slutningen af november. Her udbyder vi bl.a. værker af Carl Baagøe, Frederik Theodor Kloss og Vilhelm Arnesen.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Victor Svane Nielsen: 8818 1125 · vsn@bruun-rasmussen.dk

Julie Arendse Voss: 8818 1123 · jav@bruun-rasmussen.dk