Auktion: Finn Juhl 100 år

Vidste du, at Finn Juhls "Høvdingestol" fik sit navn efter, at Kong Frederik IX havde siddet i den på Snedkerlaugets udstilling i 1949. Der er hele fem eksemplarer at vælge imellem på auktionen i aften i Bredgade.

 

Høvdingestolen, Poeten og Pelikanen – vi fejrer 100-året for et af dansk designhistories allerstørste navne. En lang række af Finn Juls klassikere kommer under hammeren på den internationale auktion i aften i Bredgade 33 i København.

Finn Juhl på auktion

I år ville Finn Juhl (1912-89) være fyldt 100 år, og i lighed med en række danske kulturinstitutioner bliver det også markeret hos Bruun Rasmussen. Det sker torsdag den 27. september kl. 17, hvor vi afholder en auktion over Finn Juhls designikoner og kunsthåndværk. I den forbindelse udgiver vi et særkatalog – bestil det her

Et internationalt navn

Der er stor international interesse for Finn Juhl. Hans prestigefulde indretning af Formynderskabsrådets sal i FNs hovedsæde i New York er ved at blive gennemrenoveret af de to unge danske arkitekter Kasper Salto og Thomas Sigsgaard. Desuden lægger Daelim Contemporary Art Museum i Seoul hus til en stor Finn Juhl-udstilling, som det danske kronprinsepar var med til at åbne tidligere på året.

Park Tower Gallery i Tokyo har netop afviklet en udstilling med hans møbelklassikere, og på Finn Juhls fødselsdag den 30. januar blev en tro kopi af hjemmet i Ordrup nord for København indviet i Takayama i Japan. Frederik Bruun Rasmussen besøgte i januar både udstillingen og kopien af Finn Juhls hjem, og det var på denne rejse, at forberedelserne til auktionen tog form.

Fornyer af dansk møbelkunst

Finn Juhl var oprindeligt uddannet bygningsarkitekt, men det var møbelformgivning, kunsthåndværk og indretning, der blev hans hovedbeskæftigelse. I fællesskab med sin faste samarbejdspartner, møbelsnedker Niels Vodder, skabte han nogle af dansk designhistories mest markante og ikoniske møbler, der i dag har opnået status af at være kostbare samlerobjekter og museumsstykker.

Med sit bløde, organiske og skulpturelle formsprog fornyede han dansk møbelkunst og blev en af de mest toneangivne personligheder i designbevægelsen "Danish Modern". Mange har ligefrem tillagt ham æren for, at udlandet fik øjnene op for danske møbler, og at Danmark omkring 1950 blev betragtet som førende designnation.

Atmosfæren genskabes

Som en hyldest til den store møbelarkitekt genskaber vi på eftersynet i Bredgade atmosfæren fra Finn Juhls private hjem i Ordrup, der med hans egne møbler og samtidens kunst fremstår som et udsøgt eksempel på dansk modernisme - både arkitektonisk og indretningsmæssigt.

På eftersynet udstilles en perlerække af hans møbler og kunsthåndværk akkompagneret af bl.a. Vilhelm Lundstrøm, Richard Mortensen og Jean Deyrolles malerier. Man får dermed et rigt indblik i den toneangivende arkitekts mangfoldige livsværk og formidable indretningssans.

 

Auktion: torsdag den 27. september kl. 17

Eftersyn: fra den 13.-17. september

 

Se hele udbuddet af Finn Juhl

 

Vi glæder os til at se dig!

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Frederik Bruun Rasmussen: 8818 1003 · fbr@bruun-rasmussen.dk

Peter Kjelgaard: 8818 1191 · pkj@bruun-rasmussen.dk

 

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Frederik Bruun Rasmussen: 8818 1003 · fbr@bruun-rasmussen.dk

Peter Kjelgaard: 8818 1191 · pkj@bruun-rasmussen.dk