Robert Storm Petersen

“Jamen, jeg er ikke morsom, det er derimod dét, jeg ser”. Citatet indeholder essensen af det, som Storm P. er mest kendt for – en multikunstner, der brugte sine striber til at le ad dig og mig.

Robert Storm Petersen: To udkast til tegneserie. Begge signeret R. Storm P. Tusch og blyant på papir. Vurdering: 8.000 kr.

Se alle Storm P.-emner

2 billeder

 

Robert Storm Petersen er af mange kendt som tegner og satiriker, men han kunne også skrive forfatter og skuespiller på sit visitkort. Han var søn af en slagtermester og voksede op i en familie med megen lune og humor. Nogen uddannelse fik Storm P. aldrig. Han gik en kort periode på Københavns Tekniske Skole og fik derefter undervisning af blandt andre Valdemar Neiiendam og andre tegnere ved magasinet ”Gnisten”. Et blad, som Storm P. også selv senere bidrog med tegninger til. Andre kendte blade som "Blæksprutten" og "Svikmøllen" har også haft den satiriske tegners streger som et fast indslag. 

Den autodidakte kunstner var i starten af 1900-tallet med til at introducere danskerne til den nye tegneserieform. Især i perioden 1913-23 havde Storm P. stor succes med sine striber, der blandt andet var inspireret af den amerikanske ”Knold og Tot”. Dog var Storm P. knap så anarkistisk i sin form, som sin tyske kollega Rudolph Dirks - skaberen af verdens første tegneserie. 

Den vidtfavnende kunstner var, indtil sin død i 1949, ansat som tegner ved BT og mand for dagens pudsige indslag i form af en tegneseriestribe. Først kom den høje, tynde Peter Vimmelskaft til, derefter blev Peter og Ping til dagens stribe. Det skulle senere vise sig at blive Danmarks første, internationale tegneseriesucces. 

De udbudte værker er på eftersyn i Havnen fra den 17. november, og hammeren falder den 28. november.

Bruun Rasmussen ønsker god og munter læsning. 

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Marius Harttung: +45 3343 6984 · m.harttung@bruun-rasmussen.dk

For yderligere information, kontakt venligst:

Marius Harttung: +45 3343 6984 · m.harttung@bruun-rasmussen.dk