Loppefundet ”Den Lille Petra”

Glæden har sænket sig over en familie fra Amager, der solgte ”Den Lille Petra” på auktion til 65.000 kr. De købte den i sin tid for ca. 100 kr.

Hele familiens lænestol

Et bedre eventyr blev til virkelighed, da familiens elskede og godt slidte lænestol ”Den Lille Petra” blev sat i stand og solgt på Bruun Rasmussens jubilæumsauktion i Bredgade torsdag 8. december 2011.

Lænestolen blev købt hos Frelsens Hær for 20 år siden til ca. 100 kr. Familien flyttede dengang fra lejlighed til hus og havde brug for at møblere de mange nye kvadratmeter. De faldt for den buttede, overpolstrede lænestol, som siden har stået stort set alle steder i huset – fra dagligstuen til børneværelserne. Den var i en periode udlånt til en nevø, der boede på et kollegium, men vendte siden hjem igen til huset på Amager.

Loppefund på auktion

Familien havde flere gange overvejet at aflevere stolen på den lokale genbrugsstation, men læste dette efterår i Politiken, at ”Den Lille Petra” nu var blevet særdeles populær på auktionsmarkedet. Derfor kontaktede de Bruun Rasmussen med henblik på salg. Peter Kjelgaard fra vores afdeling for moderne design kunne bekræfte, at familien var i besiddelse af den eftertragtede lænestol af Viggo Boesen ”Den Lille Petra” og anbefalede familien at lade stolen istandsætte hos en professionel møbelpolstrer.

Resultatet kunne ses på auktionen i Bredgade. Familien sad selv spændte med i auktionssalen og lyste lykkeligt op, da hammeren faldt ved 65.000 kr. for deres lille Petra!  

Fakta

Viggo Boesen: "Den Lille Petra". Lænestol med stel af bejdset bøg. Sider, sæde og ryg betrukket med dybthæftet beige stof. Formgivet 1938. Udført hos snedkermester A. J. Iversen. Lænestolen er kun produceret i ca. 30 eksemplarer. Vurdering: 40.000-50.000 kr. Hammerslag: 65.000 kr.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Peter Kjelgaard: +45 8818 1191 · pkj@bruun-rasmussen.dk

 

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Peter Kjelgaard: +45 8818 1191 · pkj@bruun-rasmussen.dk