Bogbinderen Ole Olsens bøger

På den igangværende bogauktion udbydes en række bogbind fra samlingen efter Ole Olsen – en af Danmarks mest internationalt anerkendte bogbindere.

 

I påsken mistede Danmark en af sine største bogbindere, Ole Olsen (f. 1932), som siden sit svendebrev i 1952 har beriget det danske bogbinderhåndværk i en helt uovertræffelig grad.

Ole Olsen indså tidligt nødvendigheden af at søge inspiration og viden i det udenlandske. Dette fik han rig lejlighed til i årene 1963-65, hvor han arbejdede for den stærkt indflydelsesrige bogbinder Hugo Peller i Schweiz.

Få år efter åbnede Ole Olsen sit eget bogbinderi, Colibri, i Klosterstræde i København, hvorfra bogelskere i ind- og udland i årenes løb har fået indbundet deres bøger. Også Kongehuset har nydt godt af Olsens bogbinderi, som i en årrække har været "kongelig hofleverandør". Ole Olsens bogbind har været med på de væsentligste udstillinger i udlandet, herunder Brasilien, Japan og USA, hvor hans kunst har nydt stor beundring.

Ole Olsen efterlod sig en række bøger, som han i årenes løb havde gemt som minde om sit virke. Alle bøger, som han på den ene eller anden måde havde haft del i. Disse bøger indbandt han personligt og lod dem stå i sin egen samling. Nu er tidspunktet kommet, hvor Ole Olsens bøger skal spredes, og alle har mulighed for at give bøgerne en plads i deres bogsamling.

Eftersynet finder sted i Bruun Rasmussens lokaler på Baltikavej 10 onsdag den 3. juni og torsdag den 4. juni fra kl. 10-17. Bemærk venligst, at Bruun Rasmussen holder lukket fredag den 5. juni. Hammeren falder endeligt søndag den 7. juni fra kl. 13.00 på bøger og manuskripter, fra kl. 16.00 på Ole Olsens bøger og fra kl. 18.00 på antikke kort.

 

Se alle bogbind fra samlingen efter Ole Olsen her

Se alle auktionens emner her

 

For information om bøger, kort og manuskripter, kontakt venligst:

Bogafdelingen: +45 8818 1215 · boger@bruun-rasmussen.dk

 

For information om bøger, kort og manuskripter, kontakt venligst:

Bogafdelingen: +45 8818 1215 · boger@bruun-rasmussen.dk