12103/​291

Jean Tournier: Originalt s/h presse- eller stillfotografi af den engelske skuespiller Edward Fox (f. 1937) i rollen som “Sjakalen” i filmen “The Day of the Jackal” (“Sjakalen”) fra 1973. Billedet viser ham i færd med at indskyde den specialfremstillede riffel, med hvilken han har til hensigt at myrde den franske præsident de Gaulle. Bagside med beskrivende tekst, relaterede avisnotitser, stempler samt dato for offentliggørelse (23. maj 1973). Fotomål 25×20. Rammemål 43×33.

Thrilleren “Sjakalen” fra 1971 var forfatteren Frederick Forsyths (f. 1938) første roman, og den blev samtidig hans internationale gennembrud. Senere fulgte bl.a. “Odessa-kartoteket”, “Dødens Drabanter”, “Den Fjerde Protokol”, “Spillet om et gidsel” og “Guds Knyttede Næve”, alle kendetegnet ved deres realisme og indgående kendskab til det stof, de beskæftiger sig med. “Sjakalen” vandt den prestigefyldte amerikanske “Edgar Allan Poe Award” (Edgar Allan Poe Prisen) for bedste spændingsroman i 1972. Bogens titel kom desuden til at lægge øgenavn til den venezuelanske terrorist Ilich Ramírez Sánchez (f. 1949), kendt som Sjakalen Carlos.

Sælger oplyser

Dette er et originalt s/h presse- eller stillfotografi fra 1973, som fremstår med almindelige håndteringstegn.

Bemærk venligst, at Bruun Rasmussen Kunstauktioner ikke har besigtiget dette emne fysisk, men udelukkende vurderet det ud fra sælgers fotomateriale. Derfor kan vi ikke udfærdige en standsbeskrivelse, og det er heller ikke muligt at rekvirere en rapport over emnets stand.

Auktion

Kunst, antikviteter & design, 21. januar 2021

Kategori
Vur­dering

1.000 kr.

Hammerslag

Ikke solgt