Michael Kvium

b. Horsens 1955

Den groteske virkelighed

Billedkunstneren Michael Kviums værk er en essentiel del af dansk kulturarv. Han er bedst kendt for sit rå billedunivers med karikerede figurer, der både i bogstavelig og overført betydning er klædt af. Livets skyggesider er i fokus, og han blotlægger svage sider gennem sine forvrængede og deforme skabninger, der befinder sig midt i groteske situationer og makabre handlinger.

Michael Kvium er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1979-85. Han slog igennem på kunstscenen i 1980’erne med sine film og performances, bl.a. som en del af den ekspressive kunstbevægelse kaldet De Unge Vilde. Kvium har lavet scenografi til teater, udstillet verden over og modtaget store hæderspriser.  

”Det kunsten kan er at skabe en scene, hvor vi tør træde tæt på problemer, som vi ikke tør se i øjnene i virkelighedens verden”, har han sagt om sin kunst. Det er ofte svært at blive konfronteret med så kras en realisme, og derfor har Michael Kvium altid delt vandene mellem dedikerede samlere og hovedrystende tvivlere.

One lot currently on auction