Bruun Rasmussen Publishing

Forlaget udgiver kunstfaglige værker inden for Bruun Rasmussens ekspertiseområder.

7 billeder

 

Bruun Rasmussen har siden 1948 levet af at formidle kunst, antikviteter, design og samlerobjekter og har derfor mange års erfaring med at håndtere formidlingen af de forskellige fagområder, som huset dagligt beskæftiger sig med.

Virksomheden har gennem tiden produceret et anseligt antal kataloger, som igennem årene er blevet tykkere, mere farvestrålende og med flere og flere fotografier. Herudover har Bruun Rasmussen udgivet flere bøger om de mange auktioner, der har været afholdt i huset samt en række andre udgivelser, bl.a. kulturmagasinet AuktionsLiv.

I forlængelse af disse aktiviteter inden for kunst- og kulturformidling og for yderligere at understøtte og styrke husets formidlingsarbejde valgte Bruun Rasmussen i 2006 at etablere forlaget Bruun Rasmussen Publishing.

Forlaget har til formål at udgive kunstfaglige værker, der ligger inden for husets faglige ekspertiseområder. Ambitionen er at udgive faglige bøger med en stærk formidlingsmæssig profil, der trækker på husets årelange traditioner inden for kunst- og kulturformidling.

Udgivelsesforslag

Har du en idé til en fremtidig udgivelse, modtager vi gerne en kortfattet projektbeskrivelse, indholdsfortegnelse samt evt. prøvekapitel – du behøver altså ikke sende hele manuskriptet til os. Vedlæg desuden en kort beskrivelse af dig selv og din baggrund. Du kan sende det pr. mail til publishing@bruun-rasmussen.dk eller pr. post til Bruun Rasmussen Publishing, Bredgade 33, 1260 København K.

Seneste titler fra Bruun Rasmussen Publishing:

Hvad er det værd? Kay Bojesen – Legetøj og sølvtøj redigeret af Christine Almlund og Sebastian Hauge Lerche

Kay Bojesen er en af dansk designs mest populære skikkelser. Han var uddannet sølvsmed hos Georg Jensen og vandt flere priser for sit funktionelle og elegante design. Mest kendt blev han imidlertid for sit legetøj af træ. Kay Bojesens abe er for længst blevet en klassiker, og i dag nyder både Bojesens legetøj og sølvtøj stor efterspørgsel. Denne bog giver en indføring i Kay Bojesens legende univers og et indblik i, hvad hans kunsthåndværk er værd. Bogen, der indgår i Bruun Rasmussens samlerserie, er udgivet i samarbejde med Gyldendal. I serien er endvidere udkommet ”Hvad er det værd? Poul Henningsen – PH-lamper”.

Bogen koster 149 kr. og kan købes i alle landets boghandlere eller bestilles her

Hvad er det værd? Poul Henningsen – PH-lamper redigeret af Christine Almlund og Sebastian Hauge Lerche

Poul Henningsen, bedre kendt under initialerne PH, favnede bredt både som arkitekt, kulturkritiker, revyforfatter og lysmager. I 1920'erne skabte han PH-lampen, der med sin skærmkonstruktion revolutionerede den moderne belysning og blev et ikon i moderne dansk designhistorie. Helt frem til sin død skabte Poul Henningsen lamper i særklasse, som alle i dag nyder stor efterspørgsel. Denne bog fortæller om Poul Henningsens vej til lysmageriet og giver et indblik i, hvad PH's lamper er værd.  Bogen, der indgår i Bruun Rasmussens samlerserie, er udgivet i samarbejde med Gyldendal. I serien er endvidere udkommet ”Hvad er det værd? Kay Bojesen – legetøj og sølvtøj”.

Bogen koster 149 kr. og kan købes i alle landets boghandlere fra 8. oktober eller bestilles ved at klikke her

Ruslands ikoner af Annika Hvithamar

Ruslands ikoner er det mest omfangsrige opslagsværk på dansk om de russiske ikoners historie, motiver og anvendelse. Værket er for dem, der både vil kende ikonernes myter og symboler, men også forstå den russisk-ortodokse kulturkreds. Bogen er gennemillustreret med mere end 200 farveillustrationer af de mest almindelige ikontyper og giver en guide til, hvad de er værd. Bogen er endvidere forsynet med et ikonleksikon samt en indføring i de ortodokse højtider og de vigtigste ikonskoler. Bogen er skrevet af Annika Hvithamar, der er religionssociolog, ph.d. og lektor ved Syddansk Universitet, hvor hun bl.a. forsker og underviser i den russisk-ortodokse kristendom og ikonografi.

Læs Kristeligt Dagblads anmeldelse af bogen her

Bogen koster 399 kr. og kan købes i alle landets boghandlere eller bestilles her

Antikguiden. Hammerslag, stilhistorie og leksikon af Gorm Benzon

Antikguiden rummer omkring 4.000 opslag om alverdens antikviteter og samlerobjekter, fra møbler, porcelæn og glas til mønter, legetøj og etnografica. Værket er gennemillustreret med mere end 400 farvebilleder af antikviteter og samlerobjekter, der alle er solgt på auktion hos Bruun Rasmussen. Antikviteterne er forsynet med hammerslag, hvilket gør det nemt at benytte bogen som en guide til, hvad en genstand kan være værd. Endvidere forklares og illustreres de væsentligste stilarter siden gotikken på separate opslag bogen igennem. Antikguiden bygger på Gorm Benzons Gyldendals Antikvitetshåndbog (1976), men foreligger her i en stærkt revideret udgave. Bogen er udgivet i samarbejde med Gyldendal.

Bogen koster 200 kr. og kan købes i alle landets boghandlere eller ved at klikke her

Værket på væggen. Et kunsthistorisk essay om Asger Jorns Dragørværk af Tine Blicher-Moritz

Bogen omhandler et nærmest ukendt vægmaleri af Asger Jorn, et af hans mest farvestrålende og eksplosive. Vægmaleriet blev i 2007 nedtaget fra en entrévæg i et hus i Dragør og via en konserveringsproces overført til lærred og dermed reddet fra forfald. Tine Blicher-Moritz, der til daglig er museumsinspektør ved moderne samling på Ny Carlsberg Glyptotek, fortæller i "Værket på væggen" historien om Jorns vægmaleri, hans spontane arbejdsmetoder og belyser Jorns nære relation til ejeren af huset i Dragør, Robert Dahlmann Olsen, som ikke tidligere har fået større opmærksomhed i dansk kunsthistorie.

Bogen koster 149 kr. og kan købes i alle landets boghandlere eller ved at klikke her.

Moderne dansk møbeldesign af Per H. Hansen og Klaus Petersen

Professorerne Per H. Hansen og Klaus Petersen, der begge selv samler på danske møbelklassikere, er forfatterne bag værket Moderne dansk møbeldesign. Tendenser, hammerslag og historie, der udkommer i samarbejde med forlaget Gyldendal. Værket gennemgår den danske møbeldesignhistorie samt tendenserne inden for prisudviklingen i hammerslag på moderne danske møbelklassikere.

Bogen koster 349 kr. og kan købes i alle landets boghandlere eller ved at klikke her.

Fra billedhilsen til postkort. Postkortets historie i Danmark af Henrik Selsøe Sørensen, Claus Boie og Gorm Christensen

Tre af Danmarks førende postkortsamlere giver i dette omfangsrige værk læseren en detaljeret indføring i postkortets historiske udvikling, fra de første billedhilsner og frem til postkortets guldalder i begyndelsen af det 20. århundrede. Bogen, der er rigt illustreret med flere hundrede postkort, giver en prisguide over nogle af de mest samlede postkorttyper.

Bogen koster 399 kr. og kan bestilles ved boghandleren eller ved at klikke her.


For yderligere oplysninger om forlaget kontakt venligst: publishing@bruun-rasmussen.dk eller tlf. +45 8818 1299