Jesper Bruun Rasmussen

Auktionarius i Bruun Rasmussen Kunstauktioner – Part of the Bonhams Network

Et liv i kunsten

Jesper Bruun Rasmussen (f. 1942) har viet det meste af sit liv til kunsten og er nærmest indbegrebet af Bruun Rasmussen Kunstauktioner. I det gamle hæderkronede auktionshus har han i en menneskealder svunget sin fars legendariske hammer på podiet over kunst, moderne design, smykker, antikviteter og meget andet. Indtil 2022 var Jesper Bruun Rasmussen og familien ejere af virksomheden. I dag er virksomheden ejet af det britiske Bonhams – et af verdens ældste og førende auktionshuse.

Jesper Bruun Rasmussens lange karriere startede tilbage i 1961, da han som 19-årig kom i lære hos sin far Arne Bruun Rasmussen, der grundlagde auktionshuset i 1948 i hjertet af København. Her startede Jesper med at veje sølvtøj, men arbejdede sig op, og virksomheden voksede fra at beskæftige ti ansatte til i dag at tælle 140 medarbejdere. Han kunne i 2021 fejre sit 60-års jubilæum i auktionshuset, som han siden 1985 har stået i spidsen for.

Jesper fortsætter nu rejsen som en del af Bonhams-netværket mod nye globale horisonter, hvor kerneværdierne viden, troværdighed, engagement og fornyelse stadig er nøgleordene. Det gamle københavnske auktionshus føres således videre i den velkendte ånd under Bonhams vinger. Her deler Jesper fortsat ud af sin store viden og svinger hammeren i Bredgade, mens han også med stor dedikation og sans for detaljen er med bag hvert eneste auktionskatalog og eftersyn i Bredgade. For i auktionsbranchen går markedskræfter og oplevelsesøkonomi hånd i hånd. Det handler om at skabe de rette rammer, knytte kontakter, blive underholdt og gøre en god handel – dertil er Jesper Bruun Rasmussen uovertruffen som forretningsmand og auktionarius.

 

For pressehenvendelser, kontakt venligst:

Kirstine Dam Olsen: +45 8818 1064 · kdo@bruun-rasmussen.dk