Topvine fra Philippe Pacalet
Fra en af de mest anerkendte danske Michelin-restauranter har vi fået mulighed for at præsentere en række topvine fra Philippe Pacalet. En karakter i Bourgogne med enorm indflydelse på maison-producenternes renommé – især hos de små ”artisan”-producenter.
Inden Philippe Pacalet i 2001 startede sit eget projekt, Maison Pacalet, arbejdede han hos flere prominente producenter – heriblandt hos sin onkel i Beaujolais, den ikoniske Marcel Lapierre, og efterfølgende hos den ligeledes ikoniske bourgogneproducent, Domaine Prieuré Roch, og hos legendariske Lalou Bize-Leroy.
|
Bæredygtig filosofi på flaskePhilippe Pacalet arbejder primært som négociant og køber druerne hos bønder med ligesindede bæredygtige filosofier, hvor han også selv sørger for at være en del af markarbejdet fra starten af sæsonen til og med høsten. Filosofien bygger på biodynamiske og naturlige idéer, både i marken og i kælderen. Vinene vinificeres nænsomt, hvilket giver et luftigt og elegant udtryk – og kun med minimal tilsætning af svovl ved flaskning. Philippe Pacalet har bevist, at man sagtens kan være négociant-producent og skabe vine af højeste kvalitet, hvilket uden tvivl har været med til at bane vejen for mange af tidens mest eftertragtede og hypede maison-producenter. |
|
|
Proveniensen kan næsten ikke være bedre, da auktionens vine kun har passeret Michelin-restauranten.

|
Thomas Rosendahl AndersenThomas Rosendahl AndersenAfdelingsleder / Vin / Glostrup |