Topvine fra Philippe Pacalet

Fra en af de mest anerkendte danske Michelin-restauranter har vi fået mulighed for at præsentere en række topvine fra Philippe Pacalet. En karakter i Bourgogne med enorm indflydelse på maison-producenternes renommé – især hos de små ”artisan”-producenter.

 

Inden Philippe Pacalet i 2001 startede sit eget projekt, Maison Pacalet, arbejdede han hos flere prominente producenter – heriblandt hos sin onkel i Beaujolais, den ikoniske Marcel Lapierre, og efterfølgende hos den ligeledes ikoniske bourgogneproducent, Domaine Prieuré Roch, og hos legendariske Lalou Bize-Leroy.

 

1 bt. Mg. Ruchottes Chambertin Grand Cru, Philippe Pacalet 2014 A (hf/in). Vurdering: 4.400–6.000 kr.

Bæredygtig filosofi på flaske

Philippe Pacalet arbejder primært som négociant og køber druerne hos bønder med ligesindede bæredygtige filosofier, hvor han også selv sørger for at være en del af markarbejdet fra starten af sæsonen til og med høsten. Filosofien bygger på biodynamiske og naturlige idéer, både i marken og i kælderen. Vinene vinificeres nænsomt, hvilket giver et luftigt og elegant udtryk – og kun med minimal tilsætning af svovl ved flaskning. Philippe Pacalet har bevist, at man sagtens kan være négociant-producent og skabe vine af højeste kvalitet, hvilket uden tvivl har været med til at bane vejen for mange af tidens mest eftertragtede og hypede maison-producenter.

1 bt. Charmes-Chambertin Grand Cru, Philippe Pacalet 2014 A (hf/in). Vurdering: 2.000–2.600 kr.
1 bt. Mg. Echezeaux Grand Cru, Philippe Pacalet 2017 A (hf/in). Vurdering: 4.200–5.500 kr.

 

Proveniensen kan næsten ikke være bedre, da auktionens vine kun har passeret Michelin-restauranten.

 

 

 


image
Onlineauktion

Bourgogne by Pacalet

29. maj kl. 18.00


Thomas  Rosendahl Andersen Portrait

Thomas Rosendahl Andersen

Thomas Rosendahl Andersen

Afdelingsleder / Vin / Glostrup