header-image
Keld Moseholm: Figurer på ethjulet cykel. Sign. KMJ. Bronze. H. 15. B. 20. D. 7,5. Solgt i juni 2022. Hammerslag: 29.000 kr.

Kend din kunstner: Keld Moseholm

Følg med i vores artikelserie ”Kend din kunstner”, hvor vi stiller skarpt på en række danske og internationale kunstnere på auktionsmarkedet. Denne gang kan du blive klogere på kunstneren Keld Moseholm og hans små runde tumlinger. Lad dig inspirere af kunstnerens univers.

Han har modtaget priser for sin kunst. Han har udstillet i Sao Paulo og på Bondi Beach og så er han den billedhugger, der har flest skulpturer stående i det offentlige rum i Danmark. Med en både folkelig og samtidigt eksistentialistisk tilgang til sin kunst havde han et stort internationalt publikum. Til gengæld har han aldrig været udstillet på landets største kunstmuseer. Keld Moseholm, der døde i 2023, benyttede humoren i sin stærkt personlige kunst, der taler ind i tiden.

”I Keld Moseholms motivverden, både som naturalist og i de mere eksistentialistiske arbejder med de højt elskede runde figurer, har skitser af menneskekroppen været et grundlæggende forarbejde. Og det er måske derfor, at skulpturerne med små runde personer er dybt originale og fulde af et umiddelbart og meget menneskeligt nærvær. Små runde mennesker, der kæmper i absurde situationer mod en overmagt.”

Niels Boe-Hauggaard

Afdelingsleder og specialist hos Bruun Rasmussen

Et imponerende livsværk

Keld Moseholm har arbejdet med flere udtryk: croquis, skitser og naturalistiske skulpturer. Især kvindefigurer, børn i leg og portrætter. I begyndelsen af 1980erne begyndte han at arbejde med en helt anden slags skulptur. Her boltrer små runde menneskefigurer sig i bevægelser og forløb, hvori der skabes en fortælling: I grupper arbejdes forgæves på at skubbe sten ud over en kant, hælde vand ud af store kar, blive rullet over af kageruller og skyllet væk af bronzestrømme eller at samle hele bygningsværker. Humor og satire er Keld Moseholms stærkeste virkemidler. Med de små runde mennesker har Keld Moseholm fundet en særligt egenartet udtryksfuld form og skabt et helt unikt univers, som mange kender og holder af. Keld Moseholm var en usædvanligt produktiv billedhugger, der skabte et imponerende livsværk.

Keld Moseholm: Obelisk med figurer. Sign. KM. 5/8. Granit og bronze. H. 85. Solgt i december 2023. Hammerslag: 115.000 kr.

Vi hører gerne fra dig

Har du værker af Keld Moseholm, så hører vi gerne fra dig. Få en gratis vurdering på vores døgnåbne onlinevurderingsservice, eller læg vejen forbi i Lyngby eller Aarhus og få dine Keld Moseholm værker vurderet.


image
Hvad er det værd?

Online vurdering


For yderligere oplysninger, kontakt venligst

Niels  Boe-Hauggaard Portrait

Niels Boe-Hauggaard

Niels Boe-Hauggaard

Afdelingsleder / Moderne kunst & samtidskunst / København
Niels  Raben Portrait

Niels Raben

Niels Raben

Senior specialist / Auktionarius / Moderne kunst & samtidskunst / København
Kathrine  Eriksen Portrait

Kathrine Eriksen

Kathrine Eriksen

Vurderingssagkyndig / Moderne kunst & samtidskunst / København
Kristina  Ulfvik Portrait

Kristina Ulfvik

Kristina Ulfvik

Vurderingssagkyndig / Moderne kunst & samtidskunst / København
Niklas Langeland Pedersen Portrait

Niklas Langeland Pedersen

Niklas Langeland Pedersen

Vurderingssagkyndig / Moderne kunst & samtidskunst / København
Peter Beck Portrait

Peter Beck

Peter Beck

Vurderingschef / Moderne kunst & samtidskunst / Aarhus